Дуже м'які та повітряні: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт шоколадних булочок з родзинками
Дуже м'які та повітряні: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт шоколадних булочок з родзинками

Дуже м'які та повітряні: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт шоколадних булочок з родзинками

Переможниця та колишня суддя проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити простий перекус із булочками на молоці.

Інгредієнти:

  • Молоко: 100 мл (½ склянки)
  • Свіжі дріжджі: 15 г (або сухі дріжджі: 5 г)
  • Сахар: 40 г (2 ст. л.)
  • Яйце: 50 г (1 шт.)
  • Сіль: 3 г
  • Борошно: 250 г (1 склянка)
  • Вершкове масло: 50 г (кімнатної температури)
  • Шоколад/родзинки/горіхи: 100 г
  • Яйце: 50 г (1 шт.)

Приготування:

У невеликій мисці змішайте трохи тепле молоко, цукор та дріжджі. Накрийте суміш плівкою та залиште на 20 хвилин у теплому місці, додає "Мастер Шеф" Глинська.

У дріжджову суміш додайте яйце, борошно та сіль. Перемішайте до однорідності. Додайте вершкове масло кімнатної температури і продовжуйте вимішувати тісто, поки воно не стане гладким і еластичним. Цей процес займає близько 7-10 хвилин.

"Мастер Шеф" Глинська радить перекласти тісто в миску, накрити рушником і залишити в теплому місці на 1,5 години, щоб тісто збільшилося в об'ємі. Коли тісто підійшло, дістаньте його з миски та додайте шоколад, родзинки чи горіхи.

Ретельно перемішайте тісто. Розділіть тісто на приблизно 9 рівних частин. Сформуйте з кожної частини круглу булочку.

Викладіть булочки на лист, застелений пергаментним папером, залишаючи між ними невелику відстань. Накрийте лист рушником і залиште булочки ще на 1 годину, щоб вони підійшли.

Збийте яйце або жовток із невеликою кількістю молока (1:1) і змастіть булочки цією сумішшю. Розігрійте духовку до 180°C з обдуванням. Випікайте булочки 18-20 хвилин, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.

Останні новини України:

Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader