Чому навіть міцні стосунки руйнуються: Омар Хаям всього двома фразами описав причину розставання
Чому навіть міцні стосунки руйнуються: Омар Хаям всього двома фразами описав причину розставання

Чому навіть міцні стосунки руйнуються: Омар Хаям всього двома фразами описав причину розставання

Розлучення — це завжди болісний і доволі складний етап в житті людини. І з ним можуть стикнутися навіть, здавалося б, найміцніші пари.

Навіть довгі роки спільного життя, схожі інтереси чи цінності можуть виявитися недостатніми, щоб стосунки залишалися на плаву. Однак існують такі причини, що часто призводять до розлучення навіть тих пар, які всі вважали найміцнішими. І відповідь на те, чому так відбувається, можна знайти у двох важливих фразах відомого перського поета Омара Хаяма.

Він залишив після себе чимало мудрих цитат. А улюбленою темою віршів Омара Хаяма були саме стосунки, кохання, розлучення з близькими людьми.

Наприклад, одна з найпопулярніших фраз поета про стосунки і розлуення звучить так: "Кохання або є, або його немає. Кохання не буває трохи чи половина. Іноді трапляється, що воно спить у людині, і коханому чи коханій треба розбудити його. Якщо воно є від самого спочатку, то його можна розбудити, і воно розгориться як полум'я з гарячого вугілля, що тліє під попелом. Але якщо кохання немає — його не дістанеш".

За цією цитатою одразу можна зрозуміти одне: кохання або є, або його немає. Не можна кохати когось лише наполовину. Буває так, що людина просто не усвідомлює ще, що кохає і почуття наче "спить" всередині. Тоді його можна "розбудити". Але, якщо кохання немає й сліду, то нічого не вдієш, як би не хотілося.

Часто причиною розлучень між коханими людьми є відстань. Не всі, навіть досить міцні, пари здатні таке випробування витримати. Про це також мудро сказав Омар Хаям:

"Справжнє кохання від розлуки міцніє. Несправжнє – гине".

Тобто, коли почуття справжні, то вони зможуть витримати все: перешкоди, труднощі, негаразди і навіть відстань, від якої воно лише зміцніє, розгориться ще сильнішим полум'ям. А якщо кохання лише на поверхні, то воно загине.

Омар Хаям вчить нас приймати розлуку як частину нашого життя і навчитися отримувати від неї уроки. Навіть в найважчі хвилини не впадайте у відчай і не сумнівайтесь у собі. Справжнє кохання завжди знайде шлях до людини.

Джерело матеріала
loader