Народні засоби від попелиці на деревах - ефективна боротьба без хімії за копійки
Народні засоби від попелиці на деревах - ефективна боротьба без хімії за копійки

Народні засоби від попелиці на деревах - ефективна боротьба без хімії за копійки

Попелиця ворог багатьох рослин. Однак, досвідчені садівники знають, чого боїться попелиця як вогню. Для її виведення достатньо знати декілька нюансів.

На перший погляд безневинні маленькі комашки насправді стають великою проблемою для багатьох садівників. Вони дуже підступні і можуть призвести до загибелі молодих відростків чи бутонів, тому важливо знати, чого боїться попелиця на деревах.

В інтернеті продається чимало засобів для боротьби з попелицею, однак користувачі діляться скоріше негативними відгуками, адже не завжди вони дієві. Натомість є народні методи, як позбутися попелиці простим способом і ефективно.

Як позбутися попелиці за допомогою соди

Якщо ви задумуєтесь, який найефективніший засіб від попелиці - безперечно у перших рядах буде саме сода. Дрібні комашки покинуть ваші рослини, якщо ви у 10 літрах води розчините по 2 столові ложки попелу і соди.

Якщо ви хочете удосконалити цей засіб, щоб він краще "прилипав" до листків і довше залишався на поверхні - додайте 50 грам потертого господарського мила. Готову суміш нанесіть на нижню сторону листків.

Найпростіший спосіб позбутися попелиці - червоний перець

Як розповіли на каналі "Корисне TV", є ще простіший спосіб забути про те, що таке морока з попелицею. Для цього потрібно лише 2 інгредієнти - вода та червоний мелений перець.

50 грам перцю та 1 літру води змішайте у каструлі та прокип'ятіть протягом 20 хвилин на легкому вогні. Отриманий концентрат повинен настоятися протягом 24 годин, після чого його варто процідити і довести водою до 5 літрів.

Важливо, що цей засіб треба розприскувати на попелицю лише в распіраторі та рукавицях, щоб не викликати подразнення. Так само не рекомендовано проводити процедуру, коли вітряно чи перед дощем.

Якщо дотриматися усіх правил застосування соди або перцю - ви швидко отримаєте бажаний результат, при чому без застосування хімії та "удару" по кишені.

Що таке Корисне TV?

Корисне TV - канал на YouTube, де автор розповідає про ефективні лайфхаки для саду і городу. За ним стежать майже 3 мільйони користувачів, а відео набирають сотні тисяч переглядів.

Інші новини про садівництво:

Джерело матеріала
loader