Сезонний "Наполеон" з полуницею: як приготувати популярний десерт в домашніх умовах
Сезонний "Наполеон" з полуницею: як приготувати популярний десерт в домашніх умовах

Сезонний "Наполеон" з полуницею: як приготувати популярний десерт в домашніх умовах

Щоб популярний торт "Наполеон" заграв літніми барвами – додайте у десерт сезонну соковиту полуницю. Вона чудово поєднається з ніжним кремом та хрусткими коржами. Торт буде мати дуже вишуканий вигляд.

Ідея приготування "Наполеону" з полуницею опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії з ніком kelbasv в Instagram. Десерт стане чудовою окрасою вашого святкування.

Сезонний ''Наполеон'' з полуницею: як приготувати популярний десерт в домашніх умовах

Інгредієнти для крему:

  • молоко – 1 л.
  • яйця – 6 шт.
  • цукор – 500 г
  • борошно – 2 ст.л.
  • сік і цедра 1 лимона
  • ванільний цукор – 10 г

Спосіб приготування крему:

Сезонний ''Наполеон'' з полуницею: як приготувати популярний десерт в домашніх умовах

1. Нагріти молоко до 30 градусів.

2. Збити яйця з борошном і цукром до білої маси, поступово влити молоко до яєць, добре об'єднати.

Сезонний ''Наполеон'' з полуницею: як приготувати популярний десерт в домашніх умовах

3. Повернути все в каструлю.

4. На мінімальній потужності плити почати нагрівати (заварювати) крем.

Сезонний ''Наполеон'' з полуницею: як приготувати популярний десерт в домашніх умовах

5. Додати сік і цедру одного лимона, постійно помішуючи, збільшувати вогонь кожні 5-7 хвилин.

6. Довести крем до появи бульбашок – це займе хвилин 20-25.

Сезонний ''Наполеон'' з полуницею: як приготувати популярний десерт в домашніх умовах

7. Забрати крем з плити, охолодити.

Інгредієнти для коржів:

  • борошно – 700 г
  • вершкове масло – 250 г
  • яйця – 2 шт.
  • холодна вода – 4-8 ст.л.
  • сіль – 1 ч.л.
Сезонний ''Наполеон'' з полуницею: як приготувати популярний десерт в домашніх умовах

Спосіб приготування коржів:

1. В борошно додаємо мʼяке вершкове масло, руками перетерти в крихту.

2. Додати яйця, сіль, воду.

Сезонний ''Наполеон'' з полуницею: як приготувати популярний десерт в домашніх умовах

3. Зібрати грудочку (за необхідності додати ще воду).

4. Залишити тісто на 30 хвилин в холодильнику.

5. Поділити на шматочки згідно з тим, скільки коржів буде (орієнтовно 12-13 шт).

6. Розкотити кожен шматочок у тонкий пласт і вирізати коло.

Сезонний ''Наполеон'' з полуницею: як приготувати популярний десерт в домашніх умовах

7. На кожному коржі зробити проколи виделкою.

8. Відправити разом з обрізками в духовку на 7-10 хвилин за температури 200 градусів.

9. Запечені обрізки використати для присипки.

Сезонний ''Наполеон'' з полуницею: як приготувати популярний десерт в домашніх умовах

Зібрати торт:

1. Коржі щедро змастити кремом – кожні 3-4 коржі можна трохи натиснути на торт, щоб шари рівнялися. Викласти на кожен шар полуницю.

2. Обрізки скласти у пакет і накрити рушником.

3. За допомогою чогось важкого подрібнити обрізки в крихту.

4. Посипати торт крихтою з усіх боків.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитися рецептами:

  • Торт "Наполеон" на сковорідці
  • Торт "Наполеон" з печива
  • Торт "Наполеон" з крохмалем
Джерело матеріала
loader