Мурахи зникнуть за один день: господар розкрив простий, але ефективний метод
Мурахи зникнуть за один день: господар розкрив простий, але ефективний метод

Мурахи зникнуть за один день: господар розкрив простий, але ефективний метод

Мурахи здатні розповсюджувати по ділянці грибкові та вірусні захворювання. Комахи переносять збудників хвороби на лапках та інших частинах тіла, заражаючи здорові рослини.

Досвідчені городники та садівники також знають, що мурахи перетягують різні види попелиці. Так вони забезпечують їх новою їжею - ніжними пагонами рослин. Вони виступають і в ролі їх «охоронців», захищаючи тлю від інших комах. Жовті мурахи розносять тлю під ґрунтом, доставляючи її до коренів рослин.

«Мурахи на городі роблять багато шкоди, а саме - вони розповсюджують попелицю по усіх можливих рослинах на вашому городі. А попелиця, як ви знаєте дуже швидко знищує молодий приріст і рослина гине», - зазначив досвідчений господар і автор відеоблогу з порадами для городників та садівників «Корисне TV», вирішив поділитися, як можна позбутися мурах.

Як позбутися мурах на ділянці.

Зі його словами у боротьбі з мурахами ефективним засобом є борна кислота.

«Борна кислота виглядає як білі кристали і вона розчиняється тільки у гарячій воді. Беремо одну чайну ложку кислоти і додаємо її у невелику ємкість потім зовсім трохи наливаємо кип'ятку або дуже гарячої води і перемішуємо до повного розчинення кристалів», - розповів господар, як зробити суміш проти мурах.

Також додаємо до засобу одну чайну ложку цукру і перемішуємо до повного розчинення – це те, що привабить мурах.

Якщо ж розчин вийшов надто густим, можна додати ще трохи води. Якщо надто рідка – ще ложку цукру і борної кислоти.

«Тепер я беру звичайну кришку від пляшки, встановлюю її поблизу мурашника і насипаю в неї приманку», - прокоментував господар подальші дії у боротьбі з мурахами на ділянці.

Розчин почне «діяти» вже за кілька хвилин, адже мурахи дуже люблять солодке. За словами автора відео, робочі мурахи спочатку самі поласують, а потім віднесуть шматочки приманки «королеві мурах».

«Через деякий час вона загине, а з нею і увесь мурашник», - розповів господар, що саме відбуватиметься.

Однак, за його словами, у цбому методі є дуже важливий нюанс. Якщо борної кислоти буде забагато, мурахи загинуть перш ніж пригостять свою «королеву». Вона залишиться живою і мурахи на ділянці залишаться.

«А якщо покласти менше борної кислоти, тоді навпаки мурахи не наїдяться і будуть ще довго бігати по вашій ділянці, а потім загинуть», - розповів автор відео, закликаючи дотримуватись пропорцій, які він назвав.

Як позбутися мурах на ділянці.

Якщо розчин проти комах зроблено правильно вранці, то вже ввечері мурах на ділянці не буде.

Також гоподар наголосив на необхідності сховати таку приманку від гусей, кур, собак, котів. Наприклад, накрити її цеглою – мурахи все одно знайдуть, як до неї підібратись.

Останні новини України:

Як уберегти помідори від фітофтори: поради, які захистять врожай.

Кущі будуть ломитися від ягід: як правильно і чим підживити малину.

Як збільшити врожай помідорів вдвічі.

Джерело матеріала
loader