Як розкрити справжні почуття чоловіків — кілька фраз Фрейда допомагають зрозуміти, що вони приховують
Як розкрити справжні почуття чоловіків — кілька фраз Фрейда допомагають зрозуміти, що вони приховують

Як розкрити справжні почуття чоловіків — кілька фраз Фрейда допомагають зрозуміти, що вони приховують

Хоча Зигмунд Фрейд більш відомий своїми роботами з філософії та психології, його цитати можна поставити в один ряд з висловлюваннями великих поетів і письменників.

Зигмунд Фрейд був психологом, філософом, психіатром та психоаналітиком. Його внесок у розвиток науки дуже значний, адже саме він був першим, хто почав вивчати, а згодом і аналізувати внутрішні механізми розуму людини, включаючи й справжні бажання та почуття чоловіків.

В своїх роботах Фрейд описував всі таємниці чоловічої психіки та закликав суспільство обговорювати теми, які рашіше вважалися для чоловіків "ганебними", відкрито. Як от тема чоловічої чутливості. Всього лише одна фраза відомого психолога допомагає повністю розкрити цю тему. Вона описує неможливість тотального контролю над своїми почуттями, адже це може згубно впливати на здоров'я людини.

Ця фраза звучить так: "На жаль, пригнічені емоції не вмирають. Їх змусили замовкнути. І вони зсередини продовжують впливати на людину".

В іще одній своїй цитаті Фрейд розповідає про чоловічу самореалізацію, а також аналізує вплив його стосунків з матір'ю на формування певної особистості. Вона звучить так: "Людина, яка була безперечним улюбленцем своєї матері, через все своє життя проносить почуття переможця та впевненості в успіх, які нерідко призводять до дійсного успіху".

Не менш значною фразою Зигмунда вважається його вислів: "Чим бездоганніша людина зовні, тим більше демонів у неї всередині".

Згідно з твердженнями психіатра, через внутрішні конфлікти між підсвідомістю та свідомістю, а також між заборонами та бажаннями, найчастіше відбуваються неврози та різні психологічні розлади. Він підкреслював, що дуже важливо проаналізувати свої почуття, щиро спілкуватися з самим собою і тільки тоді можна уникнути придушення внутрішнього конфлікту.

Завдяки цитатам Зигмунда Фрейда ми можемо зрозуміти, наскільки глибокою і складною є як чоловіча психіка, так і психіка людства загалом. Тоді нам легше вдається зрозуміти внутрішні реакції та механізми.

Джерело матеріала
loader