Ці п'ять фраз є справжніми "червоними прапорцями" у стосунках: давлять на другу половинку емоційно
Ці п'ять фраз є справжніми "червоними прапорцями" у стосунках: давлять на другу половинку емоційно

Ці п'ять фраз є справжніми "червоними прапорцями" у стосунках: давлять на другу половинку емоційно

Якщо вчасно звернути увагу на ці фрази у стосунках, можна запобігти безлічі проблем. Вони є справжніми "червоними прапорцями", які не слід ігнорувати.

1. “Світ – небезпечне місце. Я мушу тебе захищати. Якщо збираєшся щось зробити, завжди спочатку запитуй у мене”.

За цим підходом одна людина бере на себе відповідальність за безпеку іншої. З першого погляду можна подумати, що саме такий вигляд має турбота, але це також і обмеження особистої свободи. Важливо розуміти, що кожна людина має право на самостійність. А тому слід обговорювати і узгоджувати кордони у своїх стосунках, щоб почуватися у безпеці та більш спокійно.

2. “Ми будемо разом усе життя. Я здійсню всі твої мрії. Я завжди піклуватимуся про тебе. Ти можеш залишити свою жахливу роботу”.

Хоча ці слова і можуть звучати, наче обіцянка вічної відданості та підтримки, слід також враховувати і автономію у будь-яких стосунках. Ідея про те, що ваш партнер може виконати всі ваші бажання чи буде піклуватися про вас, може здатися привабливою, але незалежність і особистий простір дуже важливо зберігати. Потрібно, що ви самі могли приймати рішення, як от йти з роботи чи ні. Здорові стосунки будуються на взаємоповазі, підтримці та можливості для кожного партнера зростати.

3. "Якщо ти мене по-справжньому любиш, то зробиш це".

Часто такий вислів є частиною маніпулютивної поведінки. Один з партнерів прагне досягнути якихось своїх цілей за допомогою почуттів іншого. Пам'ятайте, що кохання не повинно бути умовним або залежати від того, виконаєте ви якісь дії чи ні. Стосунки повинні будуватися на повазі один до одного, довірі та свободі вибору.

4. “З ким це ти листуєшся? Дай мені свій телефон”.

Така фраза може викликати лише почуття тиску та незручності, адже в ній проявляється бажання контролювати свого партнера, перевіряти його особистій простір. У здорових стосунках люди поважають особисті кордони і приватність один одного. Якщо у когось виникають сумніви, краще обговорити їх чесно та відкрито, висловити своє занепокоєння, не вдаючись до якихось вимог.

5. "Ти не потрібна нікому, крім мене".

Таке твердження часто є частиною емоційно-маніпулятивної поведінки у стосунках. В такому разі одна людина намагається ізолювати іншу від оточуючих, посилюючи цим її залежність. Це одна з основних ознак хворих стосунків. Кожна людина повинна відчувати у стосунках повагу, підтримку, а також мати можливість спілкуватися з колегами, родиною чи друзями.

Джерело матеріала
loader
loader