Додайте цей інгредієнт, щоб ваші котлети стали і соковитими, і ніжними: ніколи не додумалися б
Додайте цей інгредієнт, щоб ваші котлети стали і соковитими, і ніжними: ніколи не додумалися б

Додайте цей інгредієнт, щоб ваші котлети стали і соковитими, і ніжними: ніколи не додумалися б

Виявляється, існує простий секрет, який допоможе зробити котлети та інші страви з м'ясного фаршу дуже смачними, соковитими та ніжними. Для цього достатньо додати лише звичайну харчову соду.

Однак слід пам'ятати, що використовувати цей лайфхак можна тільки в тому випадку, якщо ви збираєтеся смажити котлети. Для гасіння чи відварювання таке не підходить.

Фарш, фото: Знай.ua
Фарш, фото: Знай.ua

Звичайно, якщо ви готуєте котлети з курячого або індичого фаршу, то додавати соду немає потреби, адже це м'ясо вже саме по собі дуже соковите та ніжне. Але для котлет із яловичини, свинини чи м'ясного асорті сода стає справжньою необхідністю. Ці види м'яса жорсткіші за своєю структурою, а завдяки додаванню соди вони стануть значно м'якшими. Крім того, сода допоможе позбавитися характерного запаху яловичини, який не всім подобається.

Чому у фарш додають соду? Насамперед вона робить м'ясо м'яким і соковитим, а також здатне усунути сторонні аромати. Просто додайте невелику кількість соди у фарш і смажте котлети як завжди. Ви помітите, що смак страви стане набагато кращим.

Котлети з капустою та фаршем, скріншот: Youtube
Котлети з капустою та фаршем, скріншот: Youtube

Так скільки ж харчової соди потрібно додавати в м'ясний фарш, щоб досягти бажаного результату? Додавати її слід одночасно зі своїми улюбленими спеціями та сіллю. Пропорції досить прості: на 500 г фаршу потрібно взяти половину чайної ложки соди.

Ретельно перемішайте і залиште фарш на півгодини.

При нагріванні сода входить у хімічну реакцію, пом'якшуючи волокна м'яса і нейтралізуючи сторонні аромати.

Джерело матеріала
loader
loader