Без тіста, яєць та випічки: легкий літній десерт панна-котта з вершків та полуниці
Без тіста, яєць та випічки: легкий літній десерт панна-котта з вершків та полуниці

Без тіста, яєць та випічки: легкий літній десерт панна-котта з вершків та полуниці

Якщо ви хочете приготувати смачний, літній та дуже ніжний та легкий десерт, ідеальним варіантом буде панна-котта.

Кулінар поділилася в Instagram рецептом дуже ніжного, смачного літнього десерту, основа якого – вершки та полуниця.

Рецепт десерту

Інгредієнти:

  • 8 г желатину + 60 г води
  • 500 г 33% вершків
  • 70 г цукрової пудри або згущеного молока + 10 г ванільного цукру
  • 8 г желатину + 60 г води
  • 300 г свіжих ягід – полуниці, вишні чи інші
  • 2-3 ст.л цукру

Спосіб приготування:

1. Залийте водою желатин, залиште набухнути.

Желатин для приготування десерту

2. Збийте жирні вершки з цукровою пудрою,

Вершки з цукром

3. Розтопіть набухший желатин і влийте у вершки, додайте ванільний цукор, розмішайте і налийте креманками. Залишіть у холодильнику до застигання.

Приготування десерту

4. Ягідний шар: у каструлю всипте цукор та свіжі промиті ягоди. Перемішайте та доведіть до кипіння, проваріть 3-4 хвилини. Дайте трохи охолонути.

Ягоди для десерту

5. Додайте желатин до ягод, добре вимішайте, щоб желатин не збився в грудочки. Дайте охолонути до ледь теплого стану, і тоді перекладіть у креманки, на вже застиглий білий шар.

Готовий десерт

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Тістечко "Літо"
  • Заварні тістечка
  • Флан
Джерело матеріала
loader
loader