Цього разу переможець "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський на своїй сторінці в Instagram показав, як приготувати смачнющий грецький пиріг зі шпинатом і сиром.
"За лічені хвилини, простіше не буває, а смачно як – не передать словами. Надзвичайно простий рецепт, який здивує вас своєю легкістю і смаком", – радить переможець "Мастер Шеф".
Для приготування пирога "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський бере такі інгредієнти:
- сир типу Фета - 400 г
- шпинат - 400 г
- часник - 3 зуб.
- яйця - 2 шт.
- вершкове масло - 25 г
- тісто листкове бездріжджове
- цибуля зелена - 100 г
- сіль і перець - на смак
- жовток - 1 шт. (для змащування)
Спочатку "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський дрібно нарізає часник і обсмажує його на вершковому маслі, додає нарізану зелену цибулю, листя шпинату та тушкує під кришкою. Додаємо сіль і перець на смак.
Листкове тісто трішечки розкачуємо та вирізаємо по розміру форми, в якій ви будете готувати пиріг. "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський для цього використав пательню діаметром 27 см.
"Викладаємо тісто у форму, підгортаємо краї до бортів і викладаємо нижній шар, робимо насічки", – пояснює "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський.
Викладаємо спершу шпинатну начинку, а зверху сир, накриваємо верхнім шаром тіста у вигляді решітки та змащуємо жовтком. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин – і готово.
Останні новини України:
Переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт легкого десерту з полуницею.
Як швидко замаринувати цибулю: шеф-кухар дав рецепт універсальної закуски.
Краще за майонез: фіналістка "Мастер Шеф" поділилася рецептами смачних заправок і соусів.