Така приправа має неймовірний аромат і смак, а також не містить консервантів та інших добавок.
Приправа, приготована в домашніх умовах з екологічно чистих продуктів і без додавання різної хімії та консервантів, — річ, яку зобов'язана приготувати кожна господиня, що поважає себе. Своїм рецептом такої приправи поділилася відома кулінарна блогерка Валерія Велігура.
Домашня приправа
Інгредієнти
- кріп свіжий — 50 г;
- зелена цибуля — 25 г;
- сіль — 250 г;
- часник — 5 зубчиків;
- шкірка цитрусових (лимон, лайм) — 1/4 + 1 ч. л. соку.
Спосіб приготування:
Зелень промити та просушити. У чашу блендера скласти всі перераховані інгредієнти і ретельно перебити. Отриману масу викласти у форму, застелену пергаментом, розрівняти тонким шаром.
Відправити форму з приправою в духовку, розігріту до 80 градусів, приблизно на дві години в режимі верх/низ, без конвекції. Під час сушіння приправу необхідно кілька разів дістати і перемішати, щоб вона просушилася рівномірно.
Готовій приправі дати охолонути і ще раз перемолоти в блендері. Зберігати її потрібно в щільно закритих ємностях. Краще брати скляні баночки.
Читайте також:
Кабачки по-корейськи: рецепт страви для любителів гострого
Кишеньки з буряка: рецепт цікавої та смачної закуски (відео)
Гарний і як закуска, і на гарнір: рецепт пікантного пирога з кабачків на сковороді