Цей рецепт картопляної запіканки ідеально підходить для тих, кому потрібно швидко та смачно приготувати їжу для всієї родини, не витрачаючи багато часу біля плити. Духовка зробить всю роботу за вас, а результат порадує вас і ваших близьких, зауважує кулінарний блогер ТікТок ivanna_onysko.
Інгредієнти:
- Картопля – 2-3 шт.
- Твердий сир – 300 г
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Борошно – кілька столових ложок
- Сіль та перець – за смаком
- Рослинна олія – 1 ст. л.
- Зелень – небагато (за бажанням)
Приготування:
Картоплю очистіть і грубо натріть на тертці. Сир розділіть на дві частини: одну частину натріть на тертці для запікання, іншу залиште для посипання.
У мисці з'єднайте натерту картоплю, яйце, сметану, олію та частину натертого сиру. Додайте борошно, сіль та перець за смаком. Добре перемішайте до однорідної маси.
Деко застеліть пергаментним папером і змастіть його олією.
Викладіть картопляну масу на лист і розрівняйте її рівномірним шаром.
Зверху посипте частиною натертого сиру, що залишилася.
Останні новини України:
Фіналістка "Майстер Шеф" дала рецепт смачного сніданку замість каш та сирників.
Як правильно готувати смажену картоплю: ресторатор розкрив простий рецепт.
Салат із молодої капусти вийде суперсмачним: кулінар дала оригінальний рецепт.