Якщо ви любите ікру з банок. То вам точно варто спробувати цей рецепт.
Магазинна кабачкова ікра — саме тут випадок, коли закуска з банок куди більше приваблює поціновувачів, ніж домашній аналог. А на хрустких хлібцях, або підсушеному чорному хлібі — вона просто дивовижного смаку. Але її можна приготувати і вдома. Рецептом поділилися на сайті Torchyn.
Кабачкова ікра
Інгредієнти:
- кабачки — 1,4 кг;
- морква — 300 г;
- ріпчаста цибуля — 300 г;
- часник — 4 зубчики;
- рослинна олія;
- кетчуп, свіжі помідори, або пасата — 200 г;
- цукор — 1,5 ст. л.;
- сіль — 1 ст. л.;
- оцет — 1 ст. л.;
- чорний мелений перець — до свого смаку.
Кабачкову ікру з кетчупом готувати досить легко, але час піде на те, щоб підготувати всі інгредієнти. Помийте овочі та очистіть. Кабачки чистіть за бажанням. Цибулю і кабачки необхідно нарізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці.
У товстому сотейнику нагрійте соняшникову олію, обсмажте в ній до золотистого кольору цибулю з морквою.
Додайте в сотейник кабачок і готуйте під кришкою, поки він не розм'якне, періодично помішуючи.
Коли кабачок буде майже готовий, додайте цукор, сіль, чорний мелений перець, кетчуп. Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні близько 5 хвилин.
Остудіть приготовані овочі та подрібніть занурювальним блендером. Додайте оцет і добре перемішайте.
Поверніть ікру на плиту і доведіть її до кипіння. Тепер кабачкову ікру з кетчупом можна розкласти по стерилізованих банках і накрити кришками, але поки ще не герметично.
Банки з ікрою поставте в каструлю і залийте теплою водою, так щоб вона покривала банки десь на 80%, до "плічок".
З моменту закипання води стерилізуйте кабачкову ікру в банках 15 хвилин. Через цей час вийміть банки з каструлі, герметично закрийте кришками. Залиште ікру поки вона повністю не охолоне, потім перенесіть у захищене від сонця прохолодне місце. Ну а якщо не хочете закривати її на зиму, а просто збираєтеся насолодитися кабачковою ікрою на вечерю, то просто зберігайте її в холодильнику
Читайте також:
Кабачки по-корейськи: рецепт страви для любителів гострого
Літній смак Неаполя: як приготувати кабачки на гарнір
Макарони з кабачковим кремом і беконом: як приготувати смачну страву всього з 4 інгредієнтів