Густе смородинове варення із цукром на зиму: як правильно приготувати
Густе смородинове варення із цукром на зиму: як правильно приготувати

Густе смородинове варення із цукром на зиму: як правильно приготувати

Домашнє варення і джем можна готувати з будь-яких ягід, але найсмачніше будуть зі смородини, малини, полуниці. Кулінари радять обов'язково знімати піну з варення під час приготування!

Смачне домашнє варення зі смородини

Кулінарка поділиласяв Instagram рецептом дуже густого та смачного смородинового варення, яке дуже швидко готується.

Рецепт варення

Інгредієнти:

  • 3 склянки води
  • 6 склянок смородини
  • 9 склянок цукру

Спосіб приготування:

1. Помийте ягоди, викладіть у миску, засипте цукром, додайте воду, перемішайте.

Ягоди для варення

2. Варіть варення до закипання та після закипання ще 7 хвилин.

Скільки варити варення

3. Банки та кришки простерилізуйте.

Приготування варення

4. Розлийте гаряче варення по банках і закатайте та охолодіть.

Готове варення

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Варення з м'яти
  • Варення з кульбаб
  • Полуничне варення з чорним шоколадом
Джерело матеріала
loader