Голубці вимагають часу і копіткої праці, тому що ця страва не з простих. Безліч процесів готування здатні відлякати, особливо кулінарів-початківців, але можна спростити собі життя і зробити ледачі голубці.
Робляться такі голубці з найпростіших продуктів, а часу на приготування піде мінімум. Однак у результаті ви отримаєте повноцінну та дуже смачну страву, якою можна буде нагодувати велику родину.
Інгредієнти:
- М'ясний фарш 600 г
- Капуста білокачанна 350 г
- Рис 75 г
- Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Яйце куряче, велике 1 шт.
- Панірувальні сухарі 70 г
- Рослинна олія 30 г
Для соусу:
- Паста томатная 1 ст. л.
- Мука 1 ст. л.
- Плавлений сир 30 г
- Олія вершкове 82% 20 г
- Сіль та перець за смаком
Як приготувати:
- Наріжте дрібними кубиками цибулю та підсмажте на сковороді з оливковою олією до м'якості. Моркву натріть на великій тертці. Капусту наріжте соломкою і проваріть в киплячій підсоленій воді 2 хвилини.
- Викладіть фарш у миску, додайте овочі, яйце, зварений рис та спеції за смаком. Перемішайте до однорідності. Вологими руками сформуйте невеликі кульки і обваляйте в панірувальних сухарях. Підсмажте ліниві голубці на сковороді протягом 8 хвилин з обох боків.
- Розтопіть у каструлі вершкове масло, додайте борошно і томатну пасту, перемішайте. Повільно влийте воду, перемішуючи суміш, посоліть і поперчіть.
- Перекладіть ледачі голубці у форму для запікання, залийте соусом, додайте тертий сир. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Раніше ми повідомляли, що перевірили, краще за магазинні: рецепт протеїнових батончиків всього їх двох інгридієнтів.