Пиріжки – це універсальна страва. Їх можна їсти на сніданок, або вечерю, а також використовувати в якості перекусу. Існують тисячі різноманітних рецептів пиріжків. Якісь готуються із використанням дріжджового тіста та потребують особливої уваги. А якісь – навпаки, готуються з інгредієнтів, які є у холодильнику в кожного, та лишень за декілька хвилин.
Рецептом саме таких пиріжків поділилась в Instagram фудблогерка Ольга Рябенко. Вона розповіла, як правильно та швидко приготувати пиріжки на кефірі, які точно сподобаються всім.
Інгредієнти
- Кефір – 200 мл
- Борошно – 300 гр
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Яйце – 1 шт
- Яйця варені – 4 шт
- Цибуля зелена – 8 стеблин
- Сир твердий – 100 гр
- Олія для смаження
Спосіб приготування
1. Кефір змішати з сіллю, цукром та розпушувачем.
2. Додати яйце та борошно. Замісити тісто.
3. Яйця варені нарізати кубиком. Подрібнити цибулю та натерти сир.
4. Всі інгредієнти додати до тіста та гарно змішати.
5. На розігріту сковорідку викласти великою ложкою тісто.
6. Смажити до золотавого кольору з усіх боків.
На OBOZ.UA є багато рецептів пиріжків:
- З м’ясом
- З сиром
- З яблуками