Хумус з буряка – це проста, а головне, корисна страва для здорового перекусу. А у поєднанні зі свіжим авокадо вона стає просто неперевершеною.
Як правильно приготувати хумус з буряка точно знає фудблогерка з ніком kate deliciouss. В Instagram вона радить готувати цю страву, якщо у вас залишився відварений буряк.
Інгредієнти
- Буряк (відварний або печений)
- Нут
- Тахіні
- Сіль
- Перець
- Кефір
- Кунжут
- Олія
- Багет
- Авокадо
Спосіб приготування
1. Перебиваємо блендером готові буряк та нут у пропорції 1:1.
2. Додаємо кефір (ним можна регулювати консистенцію).
3. Додаємо тахіні, сіль та перець. Якщо у вас немає тахіні, цю пасту легко зробити самостійно. Для цього потрібно просто перебити блендером підсмажений кунжут та додати трішки оливкової олії.
4. Багет нарізаємо на скибочки, змащуємо олією і підсушуємо в духовій шафі.
5. Викладаємо в тарілку хумус, нарізаний авокадо. Посипаємо кунжутом і подаємо із підсушеним багетом. Готову страву зберігаємо у холодильнику протягом доби.
На OBOZ.UA можна знайти й інші рецепти паштету:
- Паштет з оселедця
- Грибний паштет
- Печінковий паштет