Суддя кулінарного проекту "Майстер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати простий та дуже смачний англійський десерт – ягідний крамбл.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно – 140 г
- Вівсяні пластівці – 100 г
- Холодне вершкове масло – 150 г (для пісного десерту використовуйте 130 г кокосової олії + 20 г води)
- Цукор – 100 г
- Горіхи (за бажанням) – 75 г
- Кориця та кардамон – за смаком
Для начинки:
- Суміш ягід (будь-які) – 800 г
- Цукор – 100 г
- Кукурудзяний крохмаль – 30 г
- Вода - 30 гр
- Цедра цитрусових – за смаком
Інструкції:
У мисці змішайте борошно та подрібнені вівсяні пластівці. Додайте трохи кориці та кардамону. Наріжте холодну вершкову олію кубиками і додайте до сухої суміші, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Додайте цукор та подрібнені горіхи. Швидко замішайте тісто до стану грудочок. Накрийте плівкою тісто і відправте в холодильник.
Розведіть крохмаль водою. Розморозьте ягоди (якщо вони заморожені) і покладіть на сковороду. Додайте цукор та розведений крохмаль. Постійно помішуючи доведіть ягідну масу до кипіння.
"Мастер Шеф" Ярославський радить, далі додайте трохи апельсинової цедри для аромату. Розігрійте духовку до 185 градусів. Викладіть гарячу ягідну масу у форму для запікання. Поступово розподіліть грудочки тіста зверху ягідної маси.
Поставте форму в розігріту духовку і випікайте до рум'яності приблизно 20-25 хвилин, додає "Мастер Шеф" Ярославський.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Майстер Шеф" Ярославського.