Цей чізкейк стане прекрасним доповненням до будь-якого свята, він не вимагає випічки і має неймовірний апельсиновий смак. Про це на своїй сторінці розповіла Юлія Віліч у Instagram.
Інгредієнти:
Основа:
- 210 г печенья типа топленого молока
- 90 г розтопленого вершкового масла
Сирна маса:
- 160 г апельсинового пюре (почистити апельсини, зняти білу плівку та проблендерувати до однорідної маси)
- 6 г кукурудзяного крохмалю
- 80 г цукру
- 80 г білого шоколаду
- 100 мл жирних вершків (33%)
- 500 г вершкового сиру
- 13 г желатину, замоченого у 65 мл води
Апельсинове желе:
- 170 г апельсинового пюре
- 30 мл води
- 30 г цукру
- 9 г желатину, замоченого в 55 мл води
Декор:
- 120 мл вершків
- 10 г цукрової пудри
Приготування:
1. Основа:
- Подрібніть печиво у крихту.
- Змішайте крихту з|із| розтопленим вершковим маслом|мастилом| до отримання однорідної маси.
- Викладіть масу в підготовлену форму діаметром 18 см. Використовуйте роз'ємне кільце, змащене олією і викладене ацетатною плівкою.
- Поставте форму з основою у морозильну камеру на 30 хвилин.
2. Сирна маса:
- Змішайте кукурудзяний крохмаль із цукром та додайте до апельсинового пюре.
- Поставте суміш на невеликий обігрів і варіть, постійно помішуючи, протягом 30-40 секунд після закипання.
- Зніміть з підігріву і дайте охолонути протягом 2 хвилин, потім додайте желатин і перемішайте до розчинення.
- Додайте|добавляйте| білий шоколад і перемішайте до однорідності.
- З'єднайте апельсинову масу з кімнатної температури вершками та вершковим сиром, проблендеруйте до однорідності.
- Викладіть отриману масу на основу печива і вирівняйте ложкою.
- Поставте чізкейк у холодильник до повного застигання.
3. Апельсинове желе:
- Змішайте апельсинове пюре, воду та цукор і поставте на невеликий підігрів.
- Доведіть до закипання і зніміть із підігріву, дайте масі охолонути 2 хвилини.
- Додайте желатин та перемішайте до повного розчинення.
- Залишіть масу остигати до кімнатної температури.
- Залийте поверхню чізкейка апельсиновим желе та поставте в холодильник до застигання.
Останні новини України:
Фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого сніданку замість каш і сирників.
Як правильно готувати смажену картоплю: ресторатор розкрив простий рецепт.
Салат із молодої капусти вийде суперсмачним: кулінар дала оригінальний рецепт.