Для тих, хто не хоче погладшати: піца з кабачків, яка краща за класичну
Для тих, хто не хоче погладшати: піца з кабачків, яка краща за класичну

Для тих, хто не хоче погладшати: піца з кабачків, яка краща за класичну

Піцу люблять і готують у багатьох країнах, але зазвичай вона виходить досить калорійною. Якщо ви стежите за фігурою, цю страву можна зробити більш корисною та легкою.

Однак варто пам'ятати про те, що велику роль відіграє не лише начинка, а й основа піци. Щоб зробити піцу смачною, але в той же час не такою шкідливою слід використовувати кабачки замість традиційного тіста. У цих овочах міститься велика кількість клітковини та корисних мікро та макроелементів.

Кабачок. Фото: Youtube
Кабачок. Фото: Youtube

Інгредієнти для кабачкової піци:

  • куряче філе - 150 грамів,
  • соєвий соус - 2 столові ложки,
  • кабачки — 1 штука,
  • яйця - 1 штука,
  • борошно - 100 грамів,
  • помідори - 1-2 штуки,
  • твердий сир - 100 грамів,
  • зелена цибуля, кріп, сіль, перець - за смаком.

Як приготувати, покроковий рецепт:

Наріжте курку невеликими шматочками та замаринуйте в соєвому соусі на 10 хвилин. Кабачок натріть на великій тертці і відіжміть сік. Додайте яйце, борошно, нарізану зелень, сіль, перець та перемішайте.

Застеліть лист папером для випічки і змастіть його маслом. Викладіть кабачкове тісто у формі кола завтовшки приблизно сантиметр півтора. Зверху покладіть нарізані кружальцями помідори, курку і посипте сіллю та перцем.

Випікати кабачкову піцу потрібно за температури 180 градусів протягом 30 хвилин. Потім посипте піцу тертим сиром та зеленню та відправте в духовку ще на 5–7 хвилин.

Кабачкова піца, pizza.od
Кабачкова піца, pizza.od

Раніше ми повідомляли, що ці курячі млинці замінять вам усе: рецепт, який хочуть мати найкращі кулінари.

Джерело матеріала
loader