Невинуватий чоловік провів 12 років у в'язниці після свідчень сліпого свідка
Невинуватий чоловік провів 12 років у в'язниці після свідчень сліпого свідка

Невинуватий чоловік провів 12 років у в'язниці після свідчень сліпого свідка

Адвокат Лорен Майерскоу-Мюллер успішно довела, що її клієнта несправедливо засудили на підставі неправдивих доказів.

31-річний Дарієн Гарріс, який провів понад 12 років у в'язниці за стрілянину в Саут-Сайді (район Чикаго, США), судиться з кількома офіцерами поліції за помилки у слідстві та несправедливий вирок. Про це пише видання Chicago Tribune.

Гарріс був випускником чиказької середньої школи й не мав судимостей, коли у 2011 році поліція заарештувала його під час засідки на заправці. У результаті інциденту одна людина загинула, а інша — отримала серйозні поранення.

Суддя, який виносив вирок Дарієну, пояснив, що ухвалював своє рішення, ґрунтуючись на свідченнях Декстера Саффолда — свідка, який начебто впізнав Гарріса на місці злочину. Але тоді він не знав, що чоловік був сліпим через глаукому.

31-річний Дарієн Гарріс провів понад 12 років у в'язниці
Фото: Chicago Tribune

Минулого року адвокат Лорен Майерскоу-Мюллер успішно довела, що її клієнта несправедливо засудили на підставі помилкових свідчень.

У федеральній скарзі стверджується, що справа Гарріса — це результат неправомірних дій поліції, яка "сфабрикувала докази", включаючи неправдиві свідчення свідків, використовуючи примус, погрози та підтасовування фактів. Також стверджується, що це не "одиничний випадок", а скоріше системне зловживання з боку поліції.

За версію захисників, справжнім злочинцем був підліток, якого вбили кілька місяців по тому в іншій стрілянині у Чикаго.

Гарріс підготував позов та вимагає компенсації за визнання його винним у злочині, якого він не скоював.

"До мене досі ставляться як до злочинця, тому я не можу знайти хорошу роботу. Відчуваю, що вони забрали частину мого життя", — поскаржився Дарієн.

Рішення у цій справі має прийняти суд округу Кук.

Дарієн Гарріс підготував позов та вимагає компенсації за визнання його винним у злочині, якого він не скоював
Фото: Chicago Tribune

Нагадаємо, раніше Фокус писав, що засудженого ґвалтівника Туена Кіт Лі, який втік посеред судового процесу в 2007 році, знайшли та заарештували у Північній Каліфорнії (США). Упродовж майже 17 років злочинець переховувався під вигаданим псевдонімом, але його видав жахливий запах з рота.

До того ж ми розповідали про Бернарда та Енн МакДонахів, які відвідали п'ять ресторанів в Уельсі (Велика Британія), де замовили їжі на суму понад 1000 фунтів стерлінгів, а потім йшли не заплативши. Розчаровані власники цих закладів надали поліції відеозаписи із камер відеоспостереження, завдяки чому зловмисників спіймали та відправили до в'язниці.

Теги за темою
поліція фото
Джерело матеріала
loader
loader