Працював на ворога під час окупації Куп’янська: на Харківщині зрадник отримав 7 років тюрми
Працював на ворога під час окупації Куп’янська: на Харківщині зрадник отримав 7 років тюрми

Працював на ворога під час окупації Куп’янська: на Харківщині зрадник отримав 7 років тюрми

На Харківщині завершився суд над колаборантомз Куп'янського району Харківської області. Під час окупації району російськими військами ветеринар з Дворічної погодився очолити одну з місцевих "адміністрацій"  і працювати на загарбників.

Після звільнення Харківщини правоохоронці викрили зрадника, зібрали докази його колабораційної діяльності, а суд відправив його за ґрати на 7 років. Подробиці повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

"За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Куп’янської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 48-річного чоловіка в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та органах, що надають публічні послуги, строком на 10 років, з конфіскацією майна", – розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Розгляд справи проводив Орджонікідзевський районний суд міста Харкова.

Працював на ворога під час окупації Куп’янська: на Харківщині зрадник отримав 7 років тюрми

У суді сторона обвинувачення довела, що мешканець селища Дворічна Куп’янського району, який до повномасштабного вторгнення рф в Україну працював ветеринарним лікарем, під час окупації населеного пункту пішов на співпрацю з ворогом. У липні 2022 року чоловік написав відповідну заяву і окупанти його призначили "и. о. помощника начальника Двуречанского территориального управления (сельский) Купянской военно-гражданской администрации Харьковской области".

На "посаді" зрадник займався вирішенням соціально-побутових питань мешканців села Кам’янка. Зокрема, він опікувався питаннями благоустрою населеного пункту, організовував видачу місцевому населенню дров, а також грошових коштів у розмірі 10 000 російських рублів під виглядом "гуманітарної допомоги" від держави-агресорки.

Коли Куп'янський район було звільнено Силами оборони, зрадник розумів, що йому загрожує відповідальність за скоєне. Він намагався переховуватися і навіть разом з родиною переїхав на Полтавщину.

Однак зрештою правоохоронці його викрили.

"Під час судового розгляду чоловік свою вину не визнав і заявив, що працював на ворога, бо окупанти йому погрожували і застосовували фізичне насильство. Однак докази надані стороною обвинувачення, та показання свідків, які спростовують версію чоловіка, підтверджують винуватість колаборанта. 

Нагадаємо, напередодні, 24 травня, стало відомо, що в Україні продали квартиру зрадника Сальдо. Йдеться  про квартиру Сальдо в Одесі.

Житло площею 130 кв. м у престижному районі неподалік моря продано майже за 3 млн грн.  Всі ці кошти будуть направлені до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії, запевнили у Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК).

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader