ДБР порушило кримінальну справу проти командирів ЗСУ через прорив росіян на Харківщині
ДБР порушило кримінальну справу проти командирів ЗСУ через прорив росіян на Харківщині

ДБР порушило кримінальну справу проти командирів ЗСУ через прорив росіян на Харківщині

Слідчі порушили кримінальну справу на командирів 125-ї окремої бригади тероборони, які залишили бойові позиції на півночі Харківської області під час настання російської армії. Про це йдеться в ухвалі суду, опублікованій в Єдиному реєстрі судових рішень.

За версією слідства, на початку наступу російських військ 10 травня в районі Стрілки, Червоного, Борисівки, Пильного, Гатища та інших населених пунктів Харківської області підрозділи 125-ї бригади залишили свої бойові позиції. У документі зазначено, що командування бригади та підпорядкованих їй підрозділів (415-го окремого стрілецького батальйону, 23-ї механізованої бригади та 172-го окремого стрілецького батальйону) не організувало достатньо ефективну оборону на кордоні з Росією.

У розслідуванні по справі про зрив оборони фігурують 56 військових ЗСУ. У списку є командири взводи, радіотелефоністи, санінструктори, гранатометники, стрілки, снайпери, навідники та інші особи. Слідчі ДБР вже призначили проведення експертизи у рамках розслідування. Також управління ДБР у Полтаві вилучило низку секретних військових документів, включаючи бойові накази, оперативні вказівки та плани фортифікацій.

  • Ситуація на Харківщині загострилася, з продовженням боїв у районах прикордонних з Росією. У регіоні збільшилася "сіра зона", а також кількість населених пунктів, де точаться бої.
  • 13 травня російські війська продовжили свій наступ на півночі та північному сході від Харкова. За даними ISW, ймовірно, що російські сили надають пріоритету створення "буферної зони" вздовж кордону з Україною.
  • У британській розвідці стверджують, що прикордонний Вовчанськ на сьогоднішній день є безпосередньою метою окупантів. На думку військових експертів, своїм наступом на Харківщину Росія намагається відвернути українські сили від інших ділянок лінії фронту.
Теги за темою
Харківська область ДБР
Джерело матеріала
loader