Під Києвом спалахнула пожежа у лісовому масиві
Під Києвом спалахнула пожежа у лісовому масиві

Під Києвом спалахнула пожежа у лісовому масиві

У районі Вишгорода Київської області вже кілька годин поширюється пожежа у лісовому масиві. Територія огорнута великим стовпом диму. Відео опублікували низку місцевих Телеграм-каналів.

– За Вишгородом серйозна пожежа. Повідомляють, що палає ліс та трава. Причини поки що невідомі, - йдеться в повідомленнях.

У соцмережах пишуть, що йдеться про пожежу у селі Нові Петрівці, у бік Вишгороду під Києвом. Поки що невідомо про причину займання, але киян закликають закривати вікна, оскільки дим спостерігається й у деяких районах столиці.

У пресслужбі ДСНС у Києві підтвердили, що спалах відбувся на території лісу. У відомстві зазначили, що для допомоги у гасінні вогню на Київщину направлено рятувальників столиці.

- Погодні умови сприяють високій ймовірності виникнення та поширення пожеж в екосистемах. Тому закликаємо утриматися від розведення багать на відкритій місцевості, - йдеться у повідомленні.

  • На Миколаївщині спалахнули одразу дві масштабні пожежі на відкритих територіях у селах Лупарево та Новоруське Миколаївського району. Там горіли суха трава та чагарники. Орієнтовна площа вогню на момент прибуття пожежних становила сім та п'ять гектарів.
  • У Кропивницькому на підприємстві з виробництва лакофарбової продукції виникла пожежа, загинув чоловік. Тоді фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб розпочали дослідження якості повітря. За попереднім визначенням це надзвичайна подія техногенного характеру.
Теги за темою
пожежа Київська область
Джерело матеріала
loader