Дружини Олександра Усика і Тайсона Ф'юрі: що потрібно знати про подружжя головних боксерів планети
Дружини Олександра Усика і Тайсона Ф'юрі: що потрібно знати про подружжя головних боксерів планети

Дружини Олександра Усика і Тайсона Ф'юрі: що потрібно знати про подружжя головних боксерів планети

І Усик, і Ф'юрі багато років щасливі у шлюбі з жінками, з якими познайомилися ще в підлітковому віці.

Після тріумфальної, хоч і непростої перемоги українського боксера Олександра Усика над британським важковаговиком Тайсоном Ф'юрі увага світу прикута не тільки до нашого чемпіона, а й до його красуні-дружини Катерини. Фокус вирішив порівняти українку та її британську "колегу" Періс Ф'юрі, дружину Тайсона Ф'юрі. Адже в обох жінок є дуже багато спільного.

Катерина Усик та Олександр Усик: історії кохання

Катерина Усик, дружина Олександра Усика, вік якої 36 років, веде закритий спосіб життя і рідко з'являється на якихось світських заходах. Весь свій час вона присвячує сім'ї, а перед кожним серйозним боєм обов'язково підтримує чоловіка і перед рингом.

Олександр і Катерина познайомилися в сімферопольській школі №34, і спочатку у майбутньої зірки боксу "було мало шансів", зізнавалася Усик в одному з інтерв'ю.

"Я взагалі його не розглядала... Хіба як друга. Він сказав: "Якщо я виграю сьогодні бій, підеш зі мною ввечері куди-небудь?" Я кажу: "Вигравай, там подивимося". Він виграв. І все", — розповіла Катерина.

Одружилася пара 2009 року. На той момент Катерина Хмелевська вже була вагітна первістком — донькою Єлизаветою. Урочиста церемонія одруження Олександра і Катерини відбулася в одному з РАГСів Сімферополя.

Весілля Олександра Усика

Романтична історія Тайсона і Періс Ф'юрі триває теж уже давно. Тайсон і Періс познайомилися, коли їй було 15 років, на весіллі спільного друга. Як і Тайсон, який виріс у сім'ї ірландських мандрівників у Вітеншоу, Манчестер, Періс також виховувалася в традиційній сім'ї мандрівників у Донкастері, Південний Йорк. Вони знову зустрілися випадково на 16-річчі Періс і одружилися на традиційному весіллі 2008 року, на рік раніше за Катерину й Александра.

Історія Кохання Періс і Тасона Ф'юрі

"Єдине, що я чітко пам'ятаю, він сказав: "Ти маєш вигляд, як лялька Сінді", і це мене дуже засмутило, тому що Сінді — другосортна Барбі... Коли я вперше побачила його, його зріст був шість футів шість дюймів, тож він був помітний. У нього були великі довгі бакенбарди, і я пожартувала над ним, бо подумала, що він трохи незграбний. Я думала, що він схожий на фермера Джайлза", — згадувала Періс.

Однак, на відміну від Усіків, які тримають своє сімейне життя подалі від цікавих очей, Ф'юрі від самого початку відкрито розповідали про свої стосунки та особисте життя, ділилися пікантними моментами свого роману в інтерв'ю, документальних фільмах і повідомленнях у соціальних мережах.

Хоча вони були знайомі багато років, вони не спали разом до самого весілля. Періс сказала: "Навіть після того, як ми заручилися, Тайсон спав у фургоні у дворі будинку моїх батьків, а я спала всередині будинку".

На весіллі у пари було 300 гостей.

Весілля Тайсона Ф'юрі

Сьогодні Періс відома не тільки як дружина Ф'юрі. Вона інфлюенсерка, медійна персона і авторка кількох книжок про злети і падіння свого зіркового чоловіка, їхнє спільне життя і виховання дітей.

Катерина Усик і Періс Ф'юрі: діти знаменитих дружин спортсменів

І Катерина, і Періс — багатодітні матері. Усики виховують чотирьох дітей — Єлизавету (народилася 2010-го), Кирила (2013-го), Михайла (2015-го) і наймолодшу Марію, яка народилася в січні 2024 року. Четверту дитину Катерина народила в Україні і пізніше зізнавалася, що робити це під час війни "не так уже й страшно".

Як відомо, Олександр дуже хотів четверту дитину.

"Я за те, щоб у кожній родині народжувалося мінімум 3-4 дитини. Щоб був демографічний приріст у країні. Щоб україночок і українців було більше. Це дуже добре", — говорив він.

Катерина Усик зі старшою донькою Лізою

Однак Усикам є куди прагнути, адже в його британського колеги — семеро дітей.

Першою, у жовтні 2009 року, на світ з'явилася донька Венесуела. Це ім'я їй дав батько. Тайсон говорив, що придумав його уві сні:

"Одного разу вночі, коли я спав, я подумав про Венесуелу. Мою дружину звуть Періс. Я Тайсон. Якби в дівчини було нормальне ім'я, воно б не підійшло, чи не так?"

Рівно через два роки у пари народився син на ім'я Принц Джон Джеймс Ф'юрі. У липні 2016 року Періс народила третю дитину, Принца Тайсона II Ф'юрі. У грудні 2017 року у Періс народилася четверта дитина, дівчинка на ім'я Валенсія Ембер Ф'юрі. Майже через два роки у них з'явилася п'ята дитина, Принц Адоніс Амасія Ф'юрі. Їхня сім'я не переставала зростати, оскільки в серпні 2021 року в ній з'явилася донька на ім'я Афіна Ф'юрі. Після народження в дівчинки були проблеми зі здоров'ям, і вона пробула в лікарні 11 днів. Зараз із дитиною все добре.

У березні 2023 року Тайсон оголосив, що сім'я чекає на ще одну дитину, а у вересні дружина народила йому четвертого сина, Принца Ріко.

Раніше Тайсон пояснив, чому назвав усіх своїх синів Принцами.

"Я король, а вони — принци, поки не заслужать своє законне ім'я", — розповів боксер у документальному фільмі "Тайсон Ф'юрі: Циганський король".

У Тайсона і Періс три дочки і чотири сини

Не так давно Ф'юрі заявив, що не проти завести ще одну дитину.

Усик і Ф'юрі: сильна підтримка тендітних жінок

Олександр Усик неодноразово зізнавався в тому, що його дружина для нього — найкраща жінка у світі. Він пише для неї вірші і ніколи не дає приводу для ревнощів.

"Діти і дружина роблять мене тим, ким я є. Спорт — прикріплення до цього всього. Сім'я — це головне. Моє хобі — це бокс. Створив сім'ю — і йдеш далі й далі. Немає сім'ї — ти одинак. Самотній вовк, десь блукаєш, виєш, а створив сім'ю — є дітки. Що ще може бути краще? Хіба що дуже велика сім'я", — пояснює спортсмен.

Тайсон Ф'юрі теж вважає, що Періс — його головна опора і найкращий друг.

"Мати сімох дітей і все ще красива. Все ще сильна і все ще моя опора #eightincoming", — писав він у соцмережі.

Тайсон Ф'юрі співає для своєї дружини після бою з Володимиром Кличком

Додамо, що Періс підтримала чоловіка після програшу Олександру Усику.

Раніше Фокус розповідав п'ять цікавих фактів про Олександра Усика.

Теги за темою
Бокс
Джерело матеріала
loader