Відключення світла у Дніпрі: коли не буде електроенергії 17 травня та де знайти графіки
Відключення світла у Дніпрі: коли не буде електроенергії 17 травня та де знайти графіки

Відключення світла у Дніпрі: коли не буде електроенергії 17 травня та де знайти графіки

У Дніпрі та Дніпропетровській області 17 травня запроваджено графіки стабілізаційних відключень електроенергії. Однак у цьому регіоні графіки діятимуть з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 00:00. Тобто з 8 ранку і до 19 вечора має бути світло.

Про це йдеться у повідомленні енергокомпанії ДТЕК. Попередньо світло знову почнуть відключати з 19:00, однак у разі виникнення дефіциту в енергосистемі ситуація може змінитися.

У Дніпрі та області графік включає від 4 до 8 годин без світла на добу. Однак це правило діє лише тоді, коли відключення застосовуються цілодобово. Максимальна кількість без світла поспіль – 4.

Графік відключення електроенергії у Дніпрі (приклад)

Графік для Дніпра та області публікується на сайті ДТЕК та Yasno. У текстову форму необхідно ввести населений пункт та адресу. Альтернативні способи дізнатися про відключення на Дніпропетровщині:

  • чат-бот "ДТЕК Дніпровські електромережі" в Telegram;
  • кол-центр : за телефонами 0 800 301 497, (056) 790 99 00, (066) 790 99 00, (067) 790 99 00, (063) 790 99 00.

При цьому енергетики у регіоні закликають споживачів струму активно заощаджувати. Причому не лише населення, а й бізнес.

Як бізнесу в Дніпрі економити світло

"Зараз, коли енергосистема країни перебуває в складному стані через масштабні ракетні обстріли і шалені руйнування, надзвичайно важливо згуртуватися всім і використовувати електроенергію розумно. Це стосується як кожної сім'ї, так і бізнесу – магазинів, кафе, розважальних, виставкових комплексів тощо", – заявили в "ДТЕК Дніпровські електромережі".

Як повідомляв OBOZ.UA, в Україні потепління покращить ситуацію зі споживанням електроенергії в країні, але не відновить пошкоджених потужностей українських електростанцій. Однак, після очікуваного підвищення температури повітря, ймовірно, вдасться не застосовувати відключення.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader