По всій Україні почали планово відключати електроенергію: перелік графіків для всіх регіонів
По всій Україні почали планово відключати електроенергію: перелік графіків для всіх регіонів

По всій Україні почали планово відключати електроенергію: перелік графіків для всіх регіонів

В Україні 16 травня ввели графіки стабілізаційних відключень для всіх регіонах. В більшості населених пунктів графіки діятимуть до 9 ранку, та з 16.00 вечора. Тривалість відключень залежить від регіона та міста. 

Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. В Києві діють одні з найбільш жорстких графіків стабілізаційних відключень. Так, згідно з графіком, гарантовано може не бути світла впродовж до 12 годин на добу. Однак варто зазначити, що зараз графіки діють не впродовж всієї доби, а лише до 9 ранку. Тож насправді відключення буде менш тривалим. Ознайомитись з графіком за своєю адресою можна на сайті ДТЕК Київські електромережі. 

В Київській області гарантоване відключення світла: 6 годин на добу (без урахування, що графік дії не впродовж всього дня). При тому графік в своєму населеному пункті можна побачити на сайті ДТЕК Київській регіональні електромережі. 

ВІдключення в Київській області

В Одесі світла може не бути впродовж 9 годин на добу гарантовано. Варто зазначити, що зараз графіки діють не впродовж всього дня. Тож насправді відключення можуть бути менш тривалими. Ознайомитись з графіком можна на сайті ДТЕК Одеські Електромережі. 

Відключення в Одесі

В Дніпрі графіки погодинних відключень передбачають відсутність електроенергії впродовж 4-8 годин на добу. Графік залежить від населеного пункту, вулиці і навіть точної адреси. Ознайомитись з ним можна на сайті ДТЕК Дніпровські Електромережі. 

ВІдключення в Дніпрі

В Харкові та області гарантоване відключення – три години на добу. При тому відключення діють ще до значних проблем з генерацією, а графіки змінюються кожні кілька днів. 

Графік в Харкові та області

Запоріжжяобленерго повідомило, що графік складається з 6 черг для побутових та юридичних споживачів електроенергії. Порядок та тривалість відключень визначатимуться безпосередньо у випадку необхідності застосування графіку, про що буде повідомлено додатково на інформаційних ресурсах ПАТ "Запоріжжяобленерго".

В Миколаєві гарантована тривалість відключення становить 8 годин. Однак також є періоди, коли можливі відключення електроенергії. Ознайомитись з графіком можна на сайті "Миколаївобленерго" .

Відключення в Миколаївській області

Графіки з чергами також опублікували на сайті "Прикарпаттяобленерго". Перелік черг також розмістили і для клієнтів "Рівнеобленерго". 

В Чернівцях та області впродовж доби електроенергія гарантовано буде відсутня впродовж шести годин (якщо графік діятиме впродовж всієї доби). З графіком можна ознайомитись тут.

Графіки відключення в Чернівцях

Графік також опублікували і для мешканців Сумскької області. Дізнатись про свою чергу можна на сайті Сумиобленерго. 

ВІдключення в Сумській області

У четвер 16 травня у Волинській області діятимуть графіки погодинного відключення електроенергії (ГПВ). НЕК "Укренерго" встановило ліміт споживання електричної енергії на території Волинської області на 16 травня з 00:00.

У Львівській області графік відключень передбачає всього дві годинни гарантованого відключення світла. Ще дві години – можливі відключення. 

Графік для Кіровоградської області можна побачити тут, в Тернопільській області інформацію розмістили на сайті "Тернопільобленерго", в Хмельницькій - на сайті "Хмельницькобленерго", Вінницькій області - сайті "Вінницяобленерго". Тут можна побачити графік для Полтавської області, а тут - від Закарпаттяобленерго. 

Зазначимо, 16 травня по всій Україні для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження - графіки погодинних відключень (ГПВ). Це допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною. 

Диспетчерський центр "Укренерго" вже довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону. Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження споживання у вашому регіоні, можна буде в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.  

Причина обмежень – збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених росією по українській енергосистемі з 22 березня. 

Як раніше писав OBOZ.UA, Нацкомісія з питань енергетики та комунальних послуг заявляє, що жодних робіт щодо підвищення тарифу на електроенергію у травні не проводять. При цьому рішення має ухвалювати уряд, а не Нацкомісія.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader