Час планових відключень змінили: в Україні збільшився дефіцит електроенергії. Де немає світла
Час планових відключень змінили: в Україні збільшився дефіцит електроенергії. Де немає світла

Час планових відключень змінили: в Україні збільшився дефіцит електроенергії. Де немає світла

В Україні через дефіцит електроенергії 14 травня вже з 16:00 (а не з 18:00 як останнім часом) застосовуватимуться обмеження для промислових споживачів. Графіки для бізнесу вводять у всіх областях, крім Херсонської області. Крім того, точкові труднощі з електропостачанням виникають через обстріл і з технологічних причин.

Про це повідомили у Міністерстві енергетики. "У вечірні та нічні години у всіх регіонах, крім Херсонської області, застосовувалися обмеження промислових споживачів. При цьому електропостачання побутових споживачів не обмежувалося. Сьогодні планується застосування графіків обмеження потужності для промисловості, починаючи з 16:00", – зазначили у відомстві.

Енергетики пояснили, що потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини. Сьогодні на запит України вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з цих країн. Залучення аварійної допомоги передбачається також і ввечері в піковий годинник.

"Враховуючи значні пошкодження, заподіяні енергосистемі , просимо споживачів знизити використання енергоємних приладів у піковий годинник (особливо ввечері з 17:00 до 22:00). та посилення стійкості енергосистеми", – звернулися у відомстві до споживачів.

Де в Україні немає світла: ситуація у регіонах

У Дніпрі з технологічних причин відключалася повітряна лінія. При цьому знеструмилася підстанція та приєднані до неї юридичні та побутові споживачі, повідомили у Міненерго.

Також за останню добу на Сумщині під час повітряної тривоги відключалися дві повітряні лінії. Була знеструмлена підстанція та приєднані до неї побутові споживачі.

У Чернігівській області внаслідок ракетного обстрілу було пошкоджено повітряну лінію. Одночасно відключалися 1554 точки обліку.

Як повідомляв OBOZ.UA, у зв'язку з атаками на енергетичну інфраструктуру, що спричинили втрату понад 8 гігават енергетичних потужностей, розглядається можливість підвищення тарифів на електроенергію в Україні. Планується підвищення з рівня 2,64 до 3,5-4 гривень за кіловат-годину з метою підготовки до наступного опалювального сезону.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала