В Міненерго анонсували підвищення тарифу на світло: коли це відбудеться
В Міненерго анонсували підвищення тарифу на світло: коли це відбудеться

В Міненерго анонсували підвищення тарифу на світло: коли це відбудеться

За словами заступниці профільного міністра Світлани Гринчук, вже очевидно, що незначне підвищення тарифів все-таки відбудеться. Наразі тривають дискусії та розрахунки щодо остаточної ціни.

Цьогоріч в Україні можуть підвищити тарифи на світло. Фінальне рішення ще не ухвалено, проте, цілком ймовірно, що електрика для побутових споживачів все-таки подорожчає. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступник міністра енергетики України Світлана Гринчук.

На питання, чи будуть підвищення тарифів для населення з 1 червня, Гринчук відповіла, що рішення що до підвищення тарифів поки що не прийнято.

Світлана Гринчук про підвищення тарифів

"Будемо відвертими, обговорення ведуться, ведуться розрахунки. Ми маємо бути свідомі того, що, починаючі з 22 березня росіяни масовано атакують дуже прицільно наші енергетичні об'єкти", — вона зазначила, що втрачено вже 8 гігават і це величезний об'єм. Також пошкоджені системи передачі і зараз енергетикам завдяки неймовірним зусиллям вдається утримувати систему стабільною.

Енергетики зараз активно готуються до того, щоб Україна пройшла через опалювальний сезон 2024/2025 і підраховують ресурси.

"Очевидно, що незначне підвищення тарифів все-таки відбудеться. Просто рішення ще не прийнято. Тривають ще дискусії, розрахунки… скоріше за все це відбудеться найближчим часом", — сказала заступниця міністра, розповідаючі про стан енергосистеми України після російських атак.

За словами Гринчук, рішення про підвищення тарифів на світло для побутових споживачів в Україні ще не ухвалено. Поки що в Кабміні аналізують можливості та стан енергетичних підприємств країни.

Крім того, каже заступник міністра, влада України підраховує всі доступні фінансові ресурси для підготовки енергетики до зими, зокрема допомогу від міжнародних партнерів.

Нагадаємо, раніше Фокус писав про те, що українці платять за один кіловат електроенергії 0,06 євро, тобто 2,64 грн. Стільки ж платять за світло лише у Туреччині, що фактично є найнижчим тарифом у країнах Європи. Найбільше за електрику платять у Німеччині.

Теги за темою
енергетика тарифи
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader