Журналісти офіційно повертаються до Верховної Ради, медійники вже були в кулуарах, – нардеп
Журналісти офіційно повертаються до Верховної Ради, медійники вже були в кулуарах, – нардеп

Журналісти офіційно повертаються до Верховної Ради, медійники вже були в кулуарах, – нардеп

Акредитація дозволяє працювати виключно у пресцентрі парламенту, тобто в кулуарах на третьому поверсі парламенту України. Максимум у приміщенні можуть перебувати 30 осіб.

Журналісти офіційно повертаються до Верховної Ради. Сьогодні, 8 травня, понад двадцять медійників були в кулуарах. Про це у Telegram повідомив народний депутат Ярослав Юрчишин.

Він привітав усіх, хто прагнув ухвалення цього рішення. Депутат пояснив, що раніше парламент був змушений змінити з урахуванням воєнного стану правила акредитації та порядок роботи медійників.

Важливо "Так чинять усі": голова Мін'юсту спростував відступ України від Конвенції з прав людини

Тепер телеканали можуть отримати акредитацію на шістьох людей: два журналісти і чотири оператори. Друковані медіа можуть бути представлені двома журналістами та двома фотокореспондентами. Онлайн медіа: два журналісти та два фотокореспонденти/телеоператори.

До засідання одночасно допускаються максимум два представники від одного ЗМІ. Це стосується журналіста та фотографа або репортера.

Акредитація дозволяє працювати виключно у пресцентрі парламенту, тобто в кулуарах на третьому поверсі. Максимум у приміщенні можуть перебувати 30 осіб. У такому разі враховується загальна кількість місць у найближчому укритті.

Серед заборон – поширення інформацію щодо початку засідання, його перебігу та прийнятих ініціатив, допоки триває сесія. Публікувати інформацію можна за годину після закінчення. Також не можна вести прямі трансляції з пресцентру і робити відео та фото поза пресцентром.

Юрчишин наголосив на тому, що повернення журналістів до парламенту – одна з найважливіших ініціатив, які вдалося втілити за головування в Комітеті з питань свободи слова. На його думку, Україна зберігатиме обличчя демократії навіть під час війни, якщо незалежні медіа будуть висвітлювати роботу парламенту.

Нагадаємо, 6 травня президент України Володимир України вніс до парламенту законопроєкт про продовження мобілізації. Правовий режим було запропоновано знову пролонгувати ще на 90 діб.

Теги за темою
Верховна Рада Журналісти
Джерело матеріала
loader
loader