Навіть глазур не потрібна: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт ідеальної пухкої паски
Навіть глазур не потрібна: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт ідеальної пухкої паски

Навіть глазур не потрібна: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт ідеальної пухкої паски

На своїй сторінці в Instagram зірка кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати модну та дуже смачну паску крафін на Великдень.

Щоб приготувати тісто для крафінів, "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти (на 3 паски в формах діаметром 14 см):

  • молоко (тепле) - 200 г
  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 140 г
  • ванільний цукор - 40 г
  • дріжджі живі - 40 г
  • цедра двох лимонів
  • вершкове масло (кімнатної температури) - 60 г
  • сіль - 0,5 ч.л.
  • борошно - приблизно 700 г

"Орієнтуйтеся на ваше тісто, може знадобитися трохи більше/менше борошна. Але не додавайте занадто багато, інакше пасочка не буде повітряною", – пояснив фіналіст "Мастер Шеф".

Для начинки нам знадобиться:

  • м’яке вершкове масло 82% - 200 г
  • сухофрукти/цукати - 350 г (попередньо замочуємо їх у гарячій воді або з додаванням коньяку)

Спочатку "Мастер Шеф" Микола Люлько готує опару: змішує в мисці 100 г молока, всі дріжджі, 100 г борошна та 30 г цукру, та лишає цю суміш у теплому місці, щоб вона виросла в два рази.

Готову опару змішуємо з рештою молока, яєчними жовтками, лимонною цедрою, мʼяким вершковим маслом, сіллю та борошном. Вимішуємо тісто або вручну (приблизно 20-30 хвилин), або насадкою гак (15 хвилин). Накриваємо тісто та даємо йому вирости в 2-3 рази.

Після цього "Мастер Шеф" Микола Люлько ділить тісто на три частини. Розкачуємо тісто в пласт розміром двох А4 листків або навіть більше, змащуємо мʼяким вершковим маслом, рівномірно посипаємо сухофруктами, закручуємо в рулет і формуємо крафіни, як на відео.

Викладаємо крафіни в форми та даємо піднятись в 2-2,5 рази, щоб до краю формочки була відстань не більше 1 см. Випікаємо паски при температурі 170 градусів приблизно 40 хвилин.

Крафіни готують без глазурі. Готові паски просто трохи охолоджуємо та посипаємо цукровою пудрою.

Останні новини України:

Рецепт чудової закуски на Великодній стіл: стане справжнім хітом.

Ольга Сумська розкрила секрет своєї супер смачної паски.

Така глазур для паски не тече і не сиплеться: Ектор Хіменес-Браво розкрив простий рецепт.

Теги за темою
Україна Великдень
Джерело матеріала
loader
loader