/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F6ea5d22cfa4702be6e875112897ea26c.jpg)
Із родзинками та цукатами у сто разів смачніше: рецепт паски, для якої навіть дріжджі не знадобляться
Впорається навіть кулінар-початківець
Звичайно, багато кулінарів намагаються приготувати до великодніх свят найсмачнішу паску. Однак що робити, якщо немає часу чи бажання готувати дріжджову паску? У цьому випадку виручить рецепт швидкої паски без дріжджів.
Розпушувач, молоко, вершкове масло, трохи родзинок і цукатів — і пасочка вийде в сто разів смачніша за класичну. Якщо ж немає цукатів чи родзинок – можна вибрати щось одне – смак від цього не постраждає. А лимонну цедру можна поміняти на 1 ч. л. ванільного екстракту. Єдине, що важливо – на час приготування молоко, яйця та вершкове масло мають стати кімнатною температурою. Рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати пастку без дріжджів
Інгредієнти на дві паски діаметром 12 см і одну діаметром 9 см:
- борошно пшеничне — 440 г;
- молоко 2,5% — 180 г;
- цукор — 200 г;
- курячі яйця — 5 шт.;
- масло вершкове 73% — 230 г;
- розпушувач — 12 г;
- лимон, цедра — 1 ст. л.;
- родзинки — 60 г;
- цукати — 60 г.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо міксером на високій швидкості протягом 3 хвилин, поки маса не стане пишною та білою.
- У суміш додаємо молоко кімнатної температури та розм’якшене вершкове масло, перемішуємо сумішшю на низькій швидкості.
- В окремій мисці ложкою перемішуємо борошно та розпушувач. Помішуючи суміш невеликими порціями додаємо в яєчно-молочну масу і замішуємо тісто.
- У тісто натираємо цедру лимона, додаємо цукати та родзинки, добре перемішуємо.
- При необхідності форми для випікання змащуємо олією, заповнюємо до половини або трохи менше тістом. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Даємо готовим паскам трохи охолонути у формі для випікання протягом 10 хвилин. Прикрашаємо приготованою глазур’ю.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F14b32fecc511b395567802d3afd1b127.jpg)
Тест на IQ: яка кішка першою добіжить до миски з їжею
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F548c204dcd4f44904026c474f3e88c35.jpg)
Прозорий і смачний: великодній холодець, який гості розхвалюватимуть наввипередки
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F467ed413c02500fbe25f89e31827054e.jpg)
Гладіолуси вразять всіх: як правильно посадити й виростити квіти
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ffec07e4427519456ee41ef88fd07bf3a.jpg)
Ось якими парфумами користувався б кожен із персонажів "Білого лотоса"
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F55c186d0b14815826ce2b3e80a8597ce.jpg)
Нарешті дізнаємось: сексологиня розкрила, скільки часу має тривати якісний секс
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fd15e7002b4e0b23bf867e9c9cc4c042d.png)
Сім кілометрів містики та легенд: розповідаємо, що манить туристів на острів Муромець у Києві
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ff4a6ab87d4cefcc4577c47c999d01c00.jpg)