В Україні готуватимуть фахівців зі штучного інтелекту: фінансуватимуть американські меценати
В Україні готуватимуть фахівців зі штучного інтелекту: фінансуватимуть американські меценати

В Україні готуватимуть фахівців зі штучного інтелекту: фінансуватимуть американські меценати

В Україні на базі Навчально-наукового інституту журналістики КНУ ім. Шевченка відкриють школу для підготовки спеціалістів зі штучного інтелекту. У проєкт готове вкластись американське подружжя освітян Шелбі та Калеб Вордів.

За словами очільника Інституту журналістики КНУ Юрія Бондара, подружжя меценатів готове дати на проєкт до п'яти мільйонів доларів. За ці гроші планується створити платформу, яка "буде готувати фахівців найвищого рівня за допомогою провідних спеціалістів зі США".

"Ринок штучного інтелекту в Україні сьогодні не досить розвинутий, спеціалісти працюють несистемно. Тож такі навчальні платформи, як школа при КНУ, дадуть можливість підготувати та обʼєднати спеціалістів, що надалі освоюватимуть світовий ринок, інвестиційний потенціал якого складає мільярди доларів", – ввжає Бондар.

Шелбі та Калеб Ворди відомі як засновники Curious Refuge, "будинок для оповідачів ШІ". 

"Curious Refuge – це онлайн-дім для всіх, хто хоче використовувати інструменти ШІ для створення неймовірного мистецтва. Ми є піонерами нового способу використання штучного інтелекту для створення майбутнього оповідання історій" – так себе рекламує подружжя й додає, що проводить тренінги для Американської кіноакадемії, Netflix, Pixar, Google та інших.

За словами Бондара, вже триває імплементація проблематики індустрії штучного інтелекту в навчальні програми для студентів, створення навчальних модулів та, по суті, облаштування школи.

Як повідомляв OBOZ.UA, нещодавно творам Кобзаря подарували нове життя. За допомогою штучного інтелекту фахівці оживили збірку поезій. Зокрема, використовуючи технології ШІ, фахівці оживили збірку поезій Шевченка "Тече вода з-під явора". При цьому були використані ілюстрації 1939 року видання від української художниці.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader