Оновлені графіки відключень та наслідки обстрілів: де в Україні немає електроенергії
Оновлені графіки відключень та наслідки обстрілів: де в Україні немає електроенергії

Оновлені графіки відключень та наслідки обстрілів: де в Україні немає електроенергії

В Україні 1 травня діють оновлені графіки відключень електроенергії для побутових споживачів у Харківській області. На Криворіжжі є обмеження для промисловості. Крім того, через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Одеській, Харківській, Херсонській областях.

Про це повідомили в  Укренерго". "Протягом доби обмеження споживання діють у Харківській області. На ранок там знеструмлено близько 203 тисяч побутових споживачів. Також цілодобово обмежено споживання промисловості на Криворіжжі", – йдеться у повідомленні.

Енергетики розповіли про стан енергосистеми України 1 травня

У компанії додали, що в ніч на 1 травня відключалася високовольтна лінія у східному регіоні, проте споживачі не знеструмлювалися. Лінію вже повернуто в роботу.

У Міністерстві енергетики також повідомили, що з технологічних причин у Полтавській області на одній із високовольтних підстанцій короткостроково відключалося обладнання – знеструмлювалися побутові споживачі. "Споживачі заживлені, причина відключення з'ясовується", – зазначили у відомстві.

У Херсонській області на одній із підстанцій обленерго відключалося обладнання. В результаті знеструмлювалися об'єкти сонячної генерації, побутові споживачі були заживлені. Причина порушення також з'ясовується.

"В енергосистемі в окремі вечірні години максимального споживання зберігається дефіцит електроенергії. Через пошкодження, заподіяні ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів", – додали в "Укренерго" і закликали українців до економного споживання струму.

Водночас у Міненерго уточнили, що за минулу добу потреби споживачів покривалися власною генерацією та комерційним імпортом. Аварійна допомога не залучалася.

У Харкові оновилися графіки відключення електроенергії

З 1 травня графіки відключень у Харкові та області оновили. Цьогорічний графік діє до 3 травня включно.

Однак з новим графіком гарантованих відключень менше не стало - світло, як і раніше, вимикають як мінімум на 3 години на добу. У кожного споживача – по чотири режими подачі електрики:

  • червоний – електроенергія відключена;
  • жовтий – оперативні перемикання;
  • зелений – відключення відсутні;
  • перекреслений жовтий – можливі відключення через пікове споживання або оперативне перемикання.
Графік відключення електрики у Харкові.

Як повідомляв OBOZ.UA, тим часом уряд продовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення. Термін продовжили на 1 місяць до 31 травня.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Чи не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader