Така "голубка" стане окрасою великоднього столу: незрівнянна "Коломба", яку готують італійці
Така "голубка" стане окрасою великоднього столу: незрівнянна "Коломба", яку готують італійці

Така "голубка" стане окрасою великоднього столу: незрівнянна "Коломба", яку готують італійці

Цікава святкова випічка

Ми ділились рецептомсмачної української паски. В Італії ж на Великдень часто печуть "Коломбу" — це традиційна італійська випічка, що відрізняється від звичних нам пасок.

Зазвичай таку паску випікають у формі голубки, але можна приготувати у будь-якій формі — на смак це не вплине. Рецептом поділились на Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло — 80 г
  • Ізюм — 70 г
  • Лимон — 1 шт.
  • Апельсин — 1 шт.
  • Ваніль — 1 шт.
  • Яйце — 3 шт.
  • Пшеничне борошно — 280 г
  • Цукрова пудра
  • Мигдальні пелюстки — 70 г
  • Цукор — 130 г
  • Кукурудзяний крохмаль — 20 г
  • Морська сіль — 1 щіпка
  • Дріжджі — 15 г
  • Молоко — 120 мл

Спосіб приготування:

  1. Молоко підігріваємо до 38-40 градусів. Додаємо дрібку солі, 1 ст. л. цукру і кришимо свіжі дріжджі, ретельно перемішуємо.
  2. Залишаємо суміш на 10 хвилин. Тим часом розтоплюємо вершкове масло і даємо йому охолонути.
  3. Промиваємо родзинки, заливаємо їх гарячою водою і залишаємо на 10-15 хвилин. Потім перекладаємо їх на сито, щоб рідина стекла. Родзинки обсушуємо.
  4. Апельсин і лимон чистимо від цедри, в глибоку ємність вичавлюємо сік. Стручок ванілі розрізаємо навпіл уздовж, з допомогою ножа витягаємо зі стручка насіння.
  5. У глибокому посуді збиваємо 2 яйця, 1 жовток, вливаємо сік апельсина і лимона. Додаємо натерту цедру, 55 г цукру, насіння ванілі і 1 щіпку солі.
  6. Просіюємо в отриману масу гіркою борошно, вливаємо суміш молока з дріжджами. Вводимо яєчну суміш, розтоплене вершкове масло і родзинки. Вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане однорідним (приблизно 10 хвилин).
  7. Залишаємо тісто на 2 години в теплому місці, обминаємо раз на годину. Дно і форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто у форму і залишаємо його на 30 хвилин в теплі.
  8. Випікаємо в розігрітій до 160 градусів духовці 50-60 хвилин. У блендері подрібнюємо половину мигдалю з 50 г цукру, збиваємо в густу піну білок, що залишився, змішуємо його з мигдальною масою.

Залишиться лише розподілити по поверхні остиглого кексу глазур та прикрасити випічку пелюстками мигдалю. Також ми ділились рецептом чудової грузинської паски.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader