
Досить прикрашати паску тільки глазур’ю: кілька ідей, як прикрасити випічку до свята
Таку паску можна навіть дарувати
Не за горами світле свято — Великдень. Багато кулінарів вже спантеличені пошуками різноманітних рецептів паски.
Однак важливо не тільки знайти смачний рецепт і спекти паску, важливо її ще й красиво прикрасити. Разом із "Філіжанкою кави" розповімо, чим ще прикрасити великодню випічку, окрім звичної глазурі.
Як прикрасити паску до свята
Мабуть, найпопулярніша прикраса — це білкова глазур з різнобарвним посипанням. Глазур може бути не тільки білою – її можна підфарбувати харчовими барвниками.
До глазурі можна додати цукрові фігурки, посипати горішками, сухофруктами, ягодами, цукатами. Можна сміливо пускати в хід мастику, безе, зефір та інші солодощі.
Незвичайно і красиво виглядатимуть паски, розмальовані харчовими барвниками. До речі, візерунки з глазурі теж виглядатимуть оригінально.
Замість глазурі можна використовувати розтоплений шоколад чи шоколадний ганаш. А якщо поєднати кілька видів шоколаду – вийде оригінальна випічка.
Якщо не хочеться морочитися з глазур’ю, можна спекти паски з візерунками з тіста або вдавленими горішками. Також можна прикрасити їх цукровою пудрою чи какао через трафарет.
Випічку також можна прикрасити кольоровими стрічками, мотузками, мереживом. Вийде дуже красиво.
Раніше ми розповідали, що печуть в інших країнах світу на Великдень. Спробуйте — можливо, вам щось сподобається.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Ff1837e0fe8c5db00667f94e5d8121738.png)
Не буряк і не томатна паста: що додати в борщ, щоб він вийшов насиченого червоного кольору
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2Fb4e2d04ead136967875e476858c2c00d.jpg)
Чим полити троянди навесні 2025 року, щоб вони пишно квітнули і стали прикрасою саду
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fd4c6e139083bf0efce4d8dbf3f9fddf6.jpg)
Додайте до гречки один продукт — страва стане, наче з мішленівського ресторану
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F67701308521f9af24bdb1217b7915bb9.jpg)
Мода на ревінь: три страви із весняного овочу

Ваші нігті скажуть “дякую”: коли знімати гель-лак, навіть якщо він ідеальний

Смачний та простий весняний тарт зі сметаною і зеленою цибулею: рецепт
