Поступка Путіну територіями відкриє шлях до нових воєн: Зеленський про “мирний” план Трампа
Поступка Путіну територіями відкриє шлях до нових воєн: Зеленський про “мирний” план Трампа

Поступка Путіну територіями відкриє шлях до нових воєн: Зеленський про “мирний” план Трампа

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ не піде на жодні територіальні поступки, щоб швидко припинити війну.

На цьому глава держави акцентував в інтерв’ю американському виданню Politico.

“Мирний” план Трампа

Кандидат у президенти США Дональд Трамп неодноразово заявляв, що в разі його перемоги на виборах він за 24 години зможе закінчити війну в Україні. Але як він це має намір зробити, не уточнював.

Зараз дивляться

Американська будівля The Washington Post із посиланням на джерела в політичних колах написала, що Трамп у разі повторного вступу на посаду президента має план щодо війни, який полягає в тому, щоб змусити Україну поступитися Росії Кримом і територіями окупованого Донбасу.

Відповідь Зеленського

Зеленський заявив, що він звертався до Трампа приїхати в Україну, і що Трамп висловив зацікавленість, але поки що на цьому й усе. Президент України сказав, що готовий вислухати пропозиції Трампа щодо завершення війни, хоча налаштований досить скептично.

– Якщо угода полягає в тому, що ми просто віддамо наші території, і в цьому полягає її ідея, то це дуже примітивна ідея. Мені потрібні дуже сильні аргументи. Мені не потрібна фантастична ідея. Мені потрібна реальна ідея, тому що на кону стоять життя людей, – сказав Зеленський в інтерв’ю.

Президент наголошує, будь-яка угода, в рамках якої кремлівському диктатору просто віддадуть землю в обмін на припинення війни, лише відкриє шлях для нових завойовницьких війн Росії в майбутньому.

Мир, досягнутий шляхом переговорів, за словами Володимира Зеленського, не повинен залишити російському деспоту “жодної можливості для здійснення своїх планів”.

Politico зазначає, попри те, що Зеленський не погоджується з Трампом у питаннях військової політики, водночас він із повагою відгукувався про 45-го президента США як про лідера, з яким готовий побудувати конструктивне партнерство.

Теги за темою
Володимир Зеленський Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader