Як правильно сортувати сміття: з чого почати та що знадобиться
Як правильно сортувати сміття: з чого почати та що знадобиться

Як правильно сортувати сміття: з чого почати та що знадобиться

У світі, де питання збереження довкілля стає все актуальнішим, правильне сортування сміття вдома стає необхідністю. Цей процес може здатися складним і часом енергозатратним, проте він є ключовим для екосвідомого суспільства.

Факти ICTV зібрали кілька основних порад та правил, що допоможуть вам ефективно та правильно сортувати сміття.

Як сортувати сміття вдома – що знадобиться

Для початку слід визначитися, які види відходів існують та які з них можна переробити. Зазвичай, відходи поділяють на органічні (лишаються після їжі та життєдіяльності людини) та неорганічні (папір, пластик, скло та метал).

Зараз дивляться

Тому для ефективного сортування сміття вам знадобляться контейнери для різних видів відходів. Найкраще мати окремі місткості для органічних відходів, паперу, пластику, скла та металу. Краще, якщо ці контейнери будуть з мітками, що позначають типи відходів.

Важливо залучити до цього процесу всіх членів родини. Поясніть їм, чому це важливо і як правильно робити сортування.

Переконайтеся, що відходи, які ви сортуєте, чисті й відокремлені від інших матеріалів. Наприклад, змийте залишки їжі з пластикових контейнерів перед тим, як помістити їх до відповідного контейнера. їх сортувати.

Коли та куди виносити сміття після сортування

У різних містах України діють місцеві програми із перероблення відходів, тож є сенс дізнатися про них більше, перш ніж починати сортувати.

Якщо у вашому дворі є спеціальні контейнери, куди можна викидати різні види сміття, очищуйте місткості вдома у міру заповнення. Якщо станція з перероблення знаходиться на деякій відстані, можете скласти графік коли вам зручно буде відвозити відходи, що накопичилися. Ви можете встановити певні дні для вивезення паперу, пластику та інших матеріалів.

Ще одним важливим моментом є мінімізація відходів. Перегляньте, що ви купуєте, ходіть до магазину з шоперами, щоби не брати пакети, надавайте перевагу упаковкам, виробленим зі вторинної сировини.

Джерело матеріала
loader
loader