Великі ризики: чи можна обробляти дерева під час цвітіння
Великі ризики: чи можна обробляти дерева під час цвітіння

Великі ризики: чи можна обробляти дерева під час цвітіння

Весна – час, коли все розквітає, і це стосується дерев. За лічені дні голі рослини вкриваються цвітінням, яке не лише має гарний вигляд, а й смачно пахне. Однак дерева потрібно захищати, тому саме час дізнатися, чи можна обробляти дерева під час цвітіння.

Чи можна кропити дерева під час цвітіння

Загалом, обробляти дерева під час їхнього цвітіння не рекомендується, але є й винятки. Наприклад, можна вдатися до допомоги під час хвороби або величезної кількості комах, коли дерево може сильно постраждати без втручання.

Можна використовувати і біопрепарати – в цьому випадку не має значення, цвіте дерево, чи ні. У таких випадках бджоли та інші запилювачі не постраждають, і будуть безпечно виконувати свою роботу.

Зараз дивляться

Цвітіння – точно не найкращий час, щоб обробляти дерева. Є великий ризик пошкодження квіток і зав’язей. Своєю ж чергою це знизить урожайність у найближчий сезон.

Можна також вбити бджіл та інших запилювачів – не секрет, що інсектициди небезпечні не тільки для шкідників, а й для тих, хто допомагає збільшити врожай.

Коли потрібно обробляти дерева

Рекомендується виконувати цю процедуру до або після цвітіння. В ідеалі – зловити період до розпускання бруньок або після опадання квітів.

Не забувайте під час обробки використовувати індивідуальні засоби захисту – рукавички, маску або респіратор.

Щоб збирати плоди, необов’язково мати сад. Факти ICTV детально розповіли, як виростити авокадо в домашніх умовах.

Джерело матеріала
loader
loader