Що відбувається з енергосистемою України: де не буде світла 4 квітня
Що відбувається з енергосистемою України: де не буде світла 4 квітня

Що відбувається з енергосистемою України: де не буде світла 4 квітня

В Україні 4 квітня продовжують відновлювати електропостачання після російських атак та негоди. Відключення електроенергії згідно з графіками відбувається у Харківській області.

  • Донецька область: відключення світла скасовані.

Енергетикам вдалося стабілізувати ситуацію у Дніпропетровській та Донецькій областях. Графіки відключення не діють.

  • Одеса та Одеський район: графіки обмежень не застосовуються, однак ситуація все ще складна.

Енергетики продовжують цілодобові ремонтні роботи в Одесі. Станом на зараз вдається уникнути обмежень споживання світла. "Обладнання "Укренерго" не може на 100% забезпечити потреби Одеси та Одеського району. Тому у разі збільшення споживання, можливо, знову будуть застосовані обмеження. Просимо споживати електроенергію розумно", – зазначили в ДТЕК.

  • Харків та область: діють обмеження

Новий графік погодинних відключень світла діятиме з 1 по 7 квітня 2024 року, повідомила пресслужба "Харківобленерго". "Енергогенерувальні підприємства значно пошкоджено. Маємо дефіцит електроенергії як по Харкову, так і області. Працюємо над тим, щоб забезпечити світлом і побутових споживачів, і підприємства, і транспортну інфраструктуру, а також скоротити час планових відключень", – заявив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

"У Харківській області заживлено населений пункт, знеструмлений з початку бойових дій... Без електропостачання залишаються 15,2 тисяч абонентів у 61 населеному пункті. Газівники відновили розподіл газу 287 абонентам", – уточнили в Міненерго.

  • Запорізька область: обмежень немає

З технологічних причин знеструмлювалися 4 населені пункти, всього – 116 абонентів. Енергетики заживили 12 населених пунктів (474 абоненти), які вимикалися через технологічне порушення, але залишаються без світла 40 точок обліку.

  • Сумська область: графіки не діють, але відключення є

Через технологічне порушення відключено повітряну лінію 10 кВ, без світла 115 споживачів. Внаслідок ворожого обстрілу одного з населених пунктів уламками пошкоджено газопровід, відключено від газопостачання один житловий та один нежитловий будинок.

Як повідомляв OBOZ.UA, Росія знову атакувала безпілотниками енергооб'єкти України. В Одесі та Одеській області запроваджено екстрені відключення світла – графіки не діють, крім того, зупинено роботу міського електротранспорту. Графіки застосовуються у Харкові та Харківській області для споживачів, які вже підключені до мережі після минулих обстрілів.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader