![Рецепт, перевірений десятиліттями: класична паска на Великдень](https://thumbor.my.ua/w7BeyjZO2FqytirbvQ_cfkSEDsI=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fa96ec8ac4f9b351e63814972fe1a5aeb.jpg)
Рецепт, перевірений десятиліттями: класична паска на Великдень
У Великий четвер готують будинок до Великодня — фарбують яйця, печуть паски, прибираються та стирають одяг. Тому цей день отримав другу назву – Чистий четвер.
У 2024 році Чистий четвер випадає на 2 травня, тому до цього часу потрібно знайти найкращий рецепт пасок для Великодня. Пропонуємо вам ознайомитися з одним із класичних рецептів великодньої випічки.
![Великодні паски, фото Знай.ua](https://thumbor.my.ua/U6DtO8313b2iuorjVmWdpMCCt4U=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fe20e8012e9489f9328ea07f3a6060645.jpg)
Великодні паски, фото Знай.ua
Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 250 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 250 г родзинок
- 1 кг борошна
- 450 мг молока
- 7 яєць
- 50 г сухих дріжджів
- 250 г вершкового масла
- 250 г цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 1/2 чайної ложки солі
![Рецепт, перевірений десятиліттями: класична паска на Великдень - Фото 2](https://thumbor.my.ua/Q193Ql7EECBwbAwrOidwXGvZEZ4=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F3c526bbdf3b09a60a7322c68f75a0a37.jpg)
Приготування:
- Для початку гріємо молоко, додаємо дріжджі та половину борошна, розмішуємо до отримання однорідної маси. Накривши рушником, поміщаємо в тепле місце.
- Далі розділяємо білки та жовтки. До жовтків додаємо і перетираємо два види цукру, а до білків - сіль, збиваємо до утворення піни.
- Коли опара збільшилася вдвічі, спочатку вливаємо жовтки із цукром та перемішуємо. Далі - змішуємо з розм'якшеною олією. Наступні – білки з сіллю. Масу, що утворилася, добре перемішуємо.
- Додаємо залишки борошна та починаємо місити тісто. Воно виходить м'яким і не прилипає до рук. Залишаємо накрите тісто на 30 хвилин у теплому місці.
- На 20 хвилин замочуємо родзинки і, зливши з нього воду, додаємо в тісто. Перемішуємо.
- Форми змащуємо маслом. Викладаємо тісто на 1/3 висоти та залишаємо підніматися.
- Розігріємо духовку, випікаємо 35-40 хвилин|мінути| при 180 градусах.
- Виймаємо та прикрашаємо. Смачного!
![Рецепт, перевірений десятиліттями: класична паска на Великдень - Фото 3](https://thumbor.my.ua/FWayUlNhBG5-e1erLrWq9pZrz-g=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fa5eaea56b6eb371ae58db5d193be5fcc.jpg)
Раніше ми повідомляли, що такі пончики ви не їли навіть у дитинстві: рецепт соковитих пампушок.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)