Писатель Остап Украинец мобилизовался в ряды ВСУ
Писатель Остап Украинец мобилизовался в ряды ВСУ

Писатель Остап Украинец мобилизовался в ряды ВСУ

Письменник, перекладач та засновник YouTube-каналу Твоя підпільна гуманітарка Остап Українець долучився до лав ЗСУ.

Остап Українець мобілізувався до ЗСУ

Письменник вже перебуває у навчальному центрі. Наразі він розбирається, в який частині служитиме, а також вирішує інші адміністративні питання. Про це Остап повідомив на особистій сторінці у Facebook.

– Я остаточно мобілізувався, вже в навчальному центрі. Це означає, що вся чоловіча частина Гуманітарки наразі в ЗСУ. Тобто відео найближчим часом не буде. А книжки будуть, але ясно, що повільніше. Всього в Гуманітарці лишилася тільки Катря і на ній видавництво. Я ще не знаю, що буде з моїми поточними перекладами, але, мабуть, що вони не робитимуться, – написав він.

Зараз дивляться

Зазначимо, що Остапу Українцю 29 років. Він пише в жанрах історичної прози та фентезі, є автором романів Малхут (2017), Транс (2018), Канцелярія хрестових походів (2019), Дискордія (2021).

У перекладах Остапа українці читають твори Говарда Філіпса Лавкрафта, Пітера Воттса, Девіда Лінча, Щепана Твардоха та інших. У 2020 році він заснував однойменні YouTube-канал і видавництво наукпопу Твоя підпільна гуманітарка.

Раніше стало відомо, що письменник Сергій Жадан теж має намір мобілізуватися. Разом зі своїм колегою, музикантом з гурту Жадан і собаки, він збирається долучитися до лав бригади НГУ Хартія.

Фото: Остап Українець

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader