/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fd1e91ff9bc286031242916f736e269f7.png)
Тісто, як пух: нереально м'яка та волокниста пасочка на Великдень
Простий рецепт смачної пасочки
Зовсім скоро українці будуть святкувати Великдень, а це означає, що час збирати найкращі рецепти великодньої випічки. Ми розповідали, як приготувати паску за старовинним київським рецептом. Тепер ділимось сучаснішим варіантом обрядової випічки.
Рецептом ніжної паски поділились на ютуб-каналі сімейної кухні LOZOVSKI. Вона виходить нереально м’якою, пишною, ще й легко готується.
Інгредієнти:
- 50 г свіжих дріжджів
- 1 яйце
- 0,5 склянки цукру (100 г)
- 250 мл теплого молока
- 1 столова ложка сметани
- 0,5 склянки борошна (70 г)
Для тіста:
- 2,250 кг борошна
- 8 яєць
- 2,5 склянки цукру (570 г)
- 180 г вершкового масла + 1 столова ложка смальцю (можна 200 г вершкового масла)
- 250 мл теплого молока
- 250 г сметани
- 0,5 чайної ложки солі
- 1 чайна ложка ванілі
- 2 пакетики ванільного цукру
- цедра одного лимона та апельсина
- 100 г родзинок і 50 г цукатів
Спосіб приготування:
- У миску виливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі та розминаємо їх. Додаємо яйце, цукор, сметану та борошно.
- Перемішуємо та ставимо в тепле місце на 1 годину. Яйця збиваємо з цукром, ванільним цукром та ваніллю до пишної маси.
- До опари додаємо молоко, розтоплене масло зі смальцем, сметану, сіль, цедру лимона та апельсина. Перемішуємо.
- Додаємо збиті яйця та поступово всипаємо борошно. Вимішуємо тісто руками протягом 30 хвилин.
- Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 45 хвилин. Форми для пасок змащуємо смальцем.
- Викладаємо тісто у форми, заповнюючи їх на 1/3. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
- Випікаємо паски в духовці, заздалегідь розігрітій до 170-180°C. Маленькі печуться 40 хвилин, великі — 1 годину 15 хвилин.
Паски охолоджуємо та покриваємо глазур'ю, оздоблюємо до смаку. Також ми ділились рецептом смачної глазурі з желатину.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F19e9a554714070e20966c9c097ee1e8d.jpg)
Корисно і смачно: рецепт скумбрії в духовці
Фокус
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F2036f78f4c5dad13efb3af44f8047b85.jpg)
Як зробити рушники білосніжними: перевірений лайфхак
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F407a91d362a282f3a64bd6235b616a45.jpg)
Меню на травневі вихідні: рецепт соковитого курячого шашлику
Фокус
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F541e508d799d90f2cab09a5a7167c8a9.jpg)
Оцінять навіть діти, які завжди відмовлялися їсти: ніжні курячі котлетки нашвидкуруч
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fb4222dc17b583ca294b102fbdce13ab4.jpg)
Як виростити пишний сад із трояндами: експерти назвали ідеальні місця для посадки
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fb53d308c12b069463ee8cd390eed05fc.jpg)
Тихі "вбивці" троянд: як відрізнити дикі пагони від базальних і врятувати кущ
GlavRed
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F4ddcf2b96bf6c8f489a400132f3f1502.jpg)
Скандалу не уникнути: топ найгірших подарунків від зятя для тещі до Дня матері
24tv