Робот-збоченець: у Саудівській Аравії камера показала, як гуманоїд пристає до жінки
Робот-збоченець: у Саудівській Аравії камера показала, як гуманоїд пристає до жінки

Робот-збоченець: у Саудівській Аравії камера показала, як гуманоїд пристає до жінки

У Саудівській Аравії під час презентації нового гуманоїдного робота сталася неприємна ситуація, що викликала чималий резонанс у суспільстві.

Під час публічної демонстрації винаходу, робот Мухаммед надав неналежну дію щодо журналістки, яка була поруч. Мухаммед був одягнений у традиційний саудський одяг і міг спілкуватися арабською та англійською мовами.

Робот-збоченець: у Саудівській Аравії камера показала, як гуманоїд пристає до жінки - Фото 1

Під час самої презентації поруч із Мухаммедом стояла репортер телеканалу Al Arabiya Равія Кассем, яка, мабуть, знімала сюжет про це. На відеозаписі можна побачити, як у якийсь момент робот раптово простягає руку вперед і зачіпає Кассем нижче за спину. У відповідь на це журналістка різко обертається перед ним, піднімає долоню, наче застерігаючи її, але згодом продовжує свою розповідь.

Після розповсюдження цього відео в соціальних мережах користувачі почали звинувачувати робота в некоректній поведінці та неналежному фізичному контакті з репортером.

Втім, представники компанії QSS, що створила Мухаммеда, надали пояснення цієї ситуації. За їхніми словами, робот був "цілком автономним" і працював "незалежно від прямого контролю з боку людини". Вони також зазначили, що всі присутні, включаючи журналістів, були заздалегідь поінформовані про необхідність дотримуватися безпечної відстані від роботи під час демонстрації.

Знай.ua писав, юність в око потрапила: круті функції старих "мобілок", про які мало хто пам'ятає

Джерело матеріала
loader