Українцям за кордоном роз'яснили, чи потрібно передавати показання за газ
Українцям за кордоном роз'яснили, чи потрібно передавати показання за газ

Українцям за кордоном роз'яснили, чи потрібно передавати показання за газ

Українці, які тимчасово мешкають за кордоном, також мають передавати показники лічильників газу.

Про це нагадали у прес-службі ГАЗСЕТИ.

Якщо в будинку встановлено лічильник, то передавати постійні дані необхідно щомісяця з 1 по 5 число. Зробити це можна кількома способами, у тому числі і на сайті https://my.grmu.com.ua/login

Крім того, можна надіслати письмову заяву до філії ГАЗМЕРЕЖІ про факт тимчасового непроживання. До нього потрібно додати документи, що підтверджують: копію закордонного паспорта з позначкою про перетин державного кордону.

При цьому якщо період відсутності будинку перевищує шестимісячний термін, то в 30-денний термін з моменту закінчення 6-місячного періоду потрібно повторно відправити документи до філії компанії.

Якщо в будинку немає лічильника, то споживачеві потрібно звернутися з письмовою заявою до філії ГАЗМЕРЕЖІ та додати підтверджуючі документи.

У Нафтогазі наголосили, що, якщо на об'єкті зареєстровано кілька осіб, обсяг газу буде визначено з розрахунку на 1 особу. Якщо на об'єкті зареєстровано 1 особу, перерахунок обсягу не провадиться.

У компанії також роз'яснили, що подати звернення про тимчасове непроживання можна на поштові чи електронні адреси філій ГАЗМЕРЕЖІ . Контакти можна знайти тут: https://grmu.com.ua/contacts/

Інформація про тимчасове непроживання при нарахуванні обсягів газу буде врахована після отримання заяви.

Українцям за кордоном роз'яснили, чи потрібно передавати показання за газ - Фото 1

Раніше Нафтогаз та інші постачальники опублікували ціни на газ у березні.

Джерело матеріала
loader
loader