Що відомо про блокчейн TON, в чому його особливість та яка ціна toncoin
Що відомо про блокчейн TON, в чому його особливість та яка ціна toncoin

Що відомо про блокчейн TON, в чому його особливість та яка ціна toncoin

Із березня 2024 року власники Telegram-каналів отримуватимуть винагороду у TON. Вони зароблятимуть 50% від доходу Telegram, отриманого від показу реклами у їхніх каналах. Фундатор проєкту Павло Дуров заявив:

У березні Telegram Ad Platform буде офіційно відкрита для всіх рекламодавців майже у ста нових країнах. Щоб забезпечити швидкі та безпечні платежі, а також виведення коштів за рекламу, ми будемо використовувати виключно блокчейн TON. Ми продаватимемо рекламу і ділитимемося доходами з власниками каналів у Toncoin.

Після цієї новини ціна монети TON зросла на близько 15%. Що відомо про блокчейн TON, в чому особливість та яка ціна TON у 2024 році — в матеріалі Фактів ICTV.

Власники Telegram-каналів отримуватимуть фінансову винагороду TON: що відомо

Telegram-канали здатні генерувати трильйон переглядів щомісяця. Наразі тільки 10% переглядів монетизується за допомогою реклами в Telegram. У березні рекламна платформа буде доступна майже для всіх рекламодавців. Власники Telegram-каналів  отримуватимуть 50% від доходу, який Telegram одержує від показу реклами на каналах.

Зараз дивляться

Щоб забезпечити швидкість та надійність платежів та виведення коштів за рекламу, й буде використовуватися блокчейн TON. Власники Telegram ділитимуться доходом із власниками каналів у Toncoin, що дасть змогу монетизувати та розвивати Telegram-канали.

Блокчейн TON 2024: що відомо та які особливості монети

TON — це скорочення від The Open Network, що в перекладі означає — відкрита мережа.

Концепцію TON розробили брати Дурови, які планували перевести на неї Telegram. TON був створений для опрацювання мільйонів транзакцій за секунду (TPS) з метою охоплення сотень мільйонів користувачів у майбутньому.

Telegram Open Network (TON) — блокчейн-платформа системи миттєвого обміну повідомленнями Telegram. Платформа захищена вбудованим проксі та анонімайзером. У списку пропонованих сервісів — обмін повідомленнями, криптовалюта Gram і багато інших функцій.

За словами розробників TON — це мережа, що здатна обробляти мільйони транзакцій на секунду за достатньої кількості валідаторів.

Революційна технологія TON може об’єднати розрізнені блокчейни та інтернет для створення глобальної мережі наступного покоління. TON розроблено як блокчейн із блокчейнів. Це означає, що його можна масштабувати, щоб приймати більше транзакцій і користувачів, а також об’єднувати різні блокчейни. Компоненти TON допоможуть з’єднати децентралізовані мережі та інтернет.

Говорячи технічною мовою, смарт-контракт з одного блокчейну зможе обмінюватися даними зі смарт-контрактами з інших блокчейнів, а також отримувати доступ до файлів і вебсайтів. Світ змінився після того, як два комп’ютери з’єдналися, щоб дати старт інтернету. Сьогодні TON має внести подібні зміни, об’єднавши інтернет та блокчейн. Новий протокол. Нові можливості. Нова свобода, — говорять розробники.

Наприкінці жовтня 2023 року TON довів, що є найшвидшим блокчейном у світі. Під час публічного тестування продуктивності він продемонстрував здатність обробляти 104 715 транзакцій за секунду (TPS). Це встановило новий світовий рекорд для блокчейн-технологій. TON значно перевищує показники найпопулярніших блокчейнів, як-от Solana, Bitcoin, Ethereum тощо.

Відкрита інтернет-платформа TON складається з кількох компонентів:

  • TON Blockchain;
  • TON DNS;
  • TON Storage;
  • TON Sites.

TON Blockchain — основний протокол, який об’єднує базову інфраструктуру TON разом, утворюючи більшу екосистему TON. Тобто він був розроблений як розподілений суперкомп’ютер або суперсервер, що призначений для надання різноманітних продуктів і послуг.

Блокчейн TON складається із трьох рівнів й забезпечує високу пропускну спроможність транзакцій та масштабованість.

За архітектурою TON складається з одного блокчейна і 292 додаткових мереж.

На думку оглядачів, TON, з одного боку, залучає інвесторів ідеєю популярної криптовалюти, а з іншого — дає змогу користувачам у країнах з сильною інтернет-цензурою вільно використовувати інформаційні ресурси, оминаючи державні системи блокування та відстеження.

Які принципи роботи TON

Блокчейн TON передбачає зручність для користувача. Транзакції, які відбуватимуться на ньому, не вимагають великої комісії та довгого очікування. Це відбуватиметься само швидко, як Visa і Mastercard.

TON робить транзакції безпечними, оскільки працює за принципом Proof-of-stake протоколу.

Блокчейн підтримуватиме технологію шардингу, яка прискорить генерацію нових блоків і збільшить швидкість транзакцій.

Яка ціна TON

Станом на кінець лютого 2024 року актуальна ціна Toncoin становить $ 2.619168 на (TON/USD), а поточна ринкова капіталізація – $9.08B USD.

Обсяг торгівлі за 24 години становить $ 224.11M USD. Історичний максимум TON було зафіксовано 12 листопада 2021 року у розмірі $5.29. Мінімум був зафіксований 21 вересня 2021 року й становив $0.519364.

Дивіться відеопрезентацію TON:

Джерело:
Теги за темою
Гроші
Джерело матеріала
loader