Підписав контракт: російський боєць-націоналіст Дацик воюватиме в Україні
Підписав контракт: російський боєць-націоналіст Дацик воюватиме в Україні

Підписав контракт: російський боєць-націоналіст Дацик воюватиме в Україні

В’ячеслав Дацик підписав новий безстроковий контракт у Ханти-Мансійську

Російський боєць змішаних єдиноборств та радикальний націоналіст В’ячеслав Дацик підписав новий безстроковий контракт із Міноборони. Також разом із Дациком до зони СВО вирушить його син Ярослав, який проходить службу у ВДВ.

"В’ячеслав Дацик підписав новий безстроковий контракт у Ханти-Мансійську. Він змінить підрозділ, у складі якого служитиме", — повідомили пропагандистам із ТАСС у команді спортсмена.

Дацик неодноразово відвідував позиції російських військ у зоні бойових дій в Україні з вересня 2023 року. Спортсмену 44 роки, на його рахунку 15 боїв у ММА, в яких він здобув сім перемог (три нокаути). У боксі він провів 10 боїв і здобув сім перемог (чотири нокаути).

Останній свій поєдинок Дацик провів проти білоруського кікбоксера Петра Романкевича у жовтні 2023 року на турнірі "Бійцівського клубу РЕН ТВ". У цьому протистоянні В’ячеслав зазнав поразки технічним нокаутом у другому раунді.

Дацик неодноразово ставав фігурантом кримінальних справ у РФ. 2007 року його затримали за напади на салони стільникового зв’язку, визнали неосудним і відправили на примусове лікування до психіатричної лікарні. Дацик втік і попросив притулку в Норвегії, куди дістався на гумовому човні. У 2011 році Норвегія відхилила прохання і вислала Дацика до Росії, де його засудили до п’яти років позбавлення волі.

Після цього Дацика двічі засуджували до позбавлення волі — у березні 2018 року за напад на будинок розпусти у Петербурзі і в липні 2020 року за спробу відпливти в Естонію на човні. Дацик вийшов на волю наприкінці 2020 року.

Раніше повідомлялося. що в Росії провели "найкращий" вечір боксу в світі, в якому билися 50-річні бійці ММА.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу
Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader