Нечувана жорстокість: що сталося в ніч убивства українського баскетболіста у Німеччині і про що благає його мати
Нечувана жорстокість: що сталося в ніч убивства українського баскетболіста у Німеччині і про що благає його мати

Нечувана жорстокість: що сталося в ніч убивства українського баскетболіста у Німеччині і про що благає його мати

Підозрюваний наніс Володимира Єрмакову та його товаришу девʼять ножових поранень.

Вбивство українського спортсмена у німецькому Дюссельдорфі. Пізно ввечері 10 лютого на 17-річного баскетболіста молодіжної команди ART Giants Володимира Єрмакова напали з ножем. Від отриманих травм хлопець помер. Що ж сталося тієї ночі?

В сюжеті “Сніданку з 1+1” мама Володимира розповіла про сина і намагання отримати дозвіл, аби забрати його тіло до України. 

Династія спортсменів

Володимир Єрмаков народився у Києві в родині спортсменів. Баскетболом чи не все життя займається його мама Тетяна Гнатюк. Саме вона привела Вову до дитячої юнацької спортивної школи. “Йому було девʼять з половиною років. У нього одразу все виходило і йому це подобалось”, — пригадує вона. 

У баскетболі Вова Єрмаков робив чималі успіхи. Десятки медалей, зокрема золоті, у його кімнаті тому підтвердження. “Тут є і чемпіонат міста, і України, був кращим гравцем турніру в Кривому Розі в 2017 році”, — розповідає мама хлопця. 

Те, що особливо сина вирізняло з-поміж усіх, каже Тетяна, — він легко знаходив спільну мову з кожним: “Все життя він був дуже скромний, доброзичливий, відкритий, відвертий, комунікабельний. До нього чомусь всі тягнулися, як до сонечка”.

“Був найкращим бомбардиром”

Паралельно з грою у баскетбол хлопець навчався у коледжі звʼязку на третьому курсі. З початку повномасштабної війни Вова виїхав за кордон. Грав в австрійській команді у категорії до 19 років. Згодом переїхав до Німеччини, де приєднався до команди ART Giants. Його тренер Марчін Гансен одразу помітив лідерські якості Вови: “Вова був гравцем, який витягував команду. Він завжди показував свій розум на майданчику, свої можливості навчатись. Він був найкращим бомбардиром і гравцем, який доклав найбільше зусиль на полі”.

За словами тренера, Вова мріяв стати професійним спортсменом. Навіть тренувався зі старшою баскетбольною командою, аби здобути необхідні навички. 

Читайте провідні новини дня:

  • Розпорошення ресурсу та план "Б": експерт розповів, чому замінили Залужного і що чекає на Сирського
  • У Путіна нова молода і дуже відома любов, а Кабаєву вже списали
  • Росіяни вдарили по Києву надсекретним "Цирконом": оприлюднено деталі (відео)

Фатальна ніч

19 лютого 2024 року Володимир Єрмаков мав їхати в Іспанію, готуватися до чемпіонату світу з баскетболу у складі юніорської команди. Однак цьому бути не судилося. 

Ввечері 10 лютого напередодні чергового турніру Володимир Єрмаков разом зі своїм другом дитинства — теж гравцем команди ART Giants — 18-річним Артемом Козанченком поїхали до торгівельного центру. Німецьке видання Bild пише, що близько 20:00, коли хлопці на головному залізничному вокзалі хотіли сісти на потяг, аби поїхати додому, на них напали. 

Тренер розповів: “Здається, це була девʼята вечора. Подзвонила мама Артема і сказала, що на хлопців напали. Вони дали мені адресу лікарні. Я поїхав пізно ввечері. Мені також подзвонили з поліції, тому я спочатку поїхав туди, а потім до лікарні”.

Що відомо про нападників

У виданні також пишуть про головного підозрюваного злочинця. Ним є 15-річний німецько-турецький студент з Гельзенкірхена. Bild зазначає, що він наніс українським спортсменам загалом 9 ударів ножем у грудну клітку та живіт. Вова загинув під час екстреної операції в клініці. Артема вдалося врятувати. За даними поліції, ще двоє молодих людей, сирієць (14 років) і німецька ліванка (13 років), отримали серйозні поранення в результаті сварки. 

Батьки Володимира Єрмакова розповідають, що за деталями вбивства не слідкують, адже сина вже не повернути. Однак чекають дозволу забрати Вову на батьківщину, аби похоронити там. 

Нагадаємо, в МЗС України взяли на особливий контроль розслідування вбивства баскетболіста в Німеччині. Українські консули також контролюють лікування іншого постраждалого українця в лікарні Ессена. Його стан стабільний.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Батьки вбитого в Німеччині баскетболіста просять забрати його тіло додому для поховання

Джерело матеріала
loader
loader