Жорстоке вбивство заступника мера Нікополя: 20 пострілів і вибухівка, щоб точно не вижив
Жорстоке вбивство заступника мера Нікополя: 20 пострілів і вибухівка, щоб точно не вижив

Жорстоке вбивство заступника мера Нікополя: 20 пострілів і вибухівка, щоб точно не вижив

За що так жорстоко вбивця розправився із посадовцем, правоохоронці наразі не озвучують.

Два десятки пострілів і граната, щоб шансів вижити точно не було. 8 лютого у Нікополі невідомий розстріляв автівку заступника мера міста Віталія Журавльова біля його ж будинку. Поліція оголосила спецоперацію “Сирена”, аби знайти вбивцю і вже затримала підозрюваного.

За що той так розправився з посадовцем і кого обрав наступною жертвою, розповіла в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналістка Вікторія Гнатюк. 

Шансів вижити не було

Відео, як 8 лютого посеред білого дня у Нікополі, що на Дніпропетровщині, палає автівка, миттю розлетілося соцмережами. 

Згодом з’ясувалося, що за кермом Тойоти перебував заступник міського голови Віталій Журавльов. Біля його домівки невідомі розстріляли автомобіль, а наостанок закинули вибухівку. Машина загорілася, Журавльов, який перебував за кермом, отримав численні наскрізні вогнепали й загинув на місці трагедії.

Кого підозрюють у розправі з посадовцем? 

В місті було оголошено план перехоплення “Сирена”, за прикметами нападника вже за кілька діб затримали, знайшли його в заздалегідь орендованій квартирі, в якій він планував “залягти на дно”. А 11 лютого чоловіку вручили підозру в умисному вбивстві. Як з’ясували слідчі, це 33-річний місцевий і до вбивства він готувався цілих чотири місяці, а в “день ікс” вистежив маршрут Журавльова і чекав на нього біля будинку. Подробиці затримання розповів начальник ГУНП в Дніпропетровській області Олександр Ганжа. 

Читайте провідні новини дня:

  • Велике інтерв'ю нового командира "Вовків да Вінчі": "Мобілізувати 250 тисяч — мінімум, який нам потрібен"
  • Два роки ані грошей, ані мін: що відомо про найгучнішу справу проти Міноборони на мільярди гривень
  • Курс валют: долар опускається до 38 гривень, а українці купують його рекордними темпами – чи варто це робити 

Перша, але не остання жертва

20 пострілів майже впритул і гранату наостанок закинув підозрюваний, аби у Журавльова шансів вижити вже не було. За що так жорстоко чоловік розправився із посадовцем, правоохоронці наразі не озвучують. Крім того, в поліції області шокували заявою, що підозрюваний готувався і до інших убивств, хотів прибрати ще кількох посадових осіб Нікополя. Кого саме — прізвища зі зрозумілих причин теж не розголошуються. 

За що вбили заступника мера? 

Раніше журналісти із посиланням на правоохоронців ще до затримання підозрюваного казали, що причиною вбивства міг стати конфлікт, який у Журавльова тягнеться ще з 2017 року. Про що саме мова, невідомо, втім про самого посадовця інформації не так багато. У 2020 році він балотувався на міського голову Нікополя від партії “Батьківщина”, але не пройшов. Журавльов, крім того, що був заступником міського голови Нікополя, був депутатом Нікопольскої міськради від “Батьківщини”, а до цього — депутатом від “Партії регіонів”. Раніше ж очолював місцевий відділ боротьби з організованою злочинністю, а також викладав у Дніпропетровському державному університеті МВС України.

Суди з міськрадою і колишнім мером 

Журавльов і його однодумці кілька років судилися за визнання незаконними оцінки, аукціону та продажу тепломережі. Суд тривав кілька років і таки визнав ці операції незаконними, про що звітував Журавльов у соцмережах.

Наразі підозрюваний у СІЗО без права внесення застави. 

Команда ТСН.ua висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ЖОРСТОКЕ ВБИВСТВО заступника мера Нікополя: 20 ПОСТРІЛІВ І ВИБУХІВКА, щоб точно не вижив!

Джерело матеріала
loader