Нічний удар "шахедами" по Україні: є прильоти та пожежі, люди залишилися без електрики
Нічний удар "шахедами" по Україні: є прильоти та пожежі, люди залишилися без електрики

Нічний удар "шахедами" по Україні: є прильоти та пожежі, люди залишилися без електрики

Ворог цілився по енергооб’єктах однієї з областей

У ніч на суботу, 3 лютого, росіяни атакували Україну 14 безпілотниками. Як під час атаки 2 лютого, основною їх мішенню стали об’єкти енергетичної інфраструктури на Дніпропетровщині.

"У ніч на 3 лютого 2024 року противник атакував 14-ма ударними БпЛА типу "Shahed-136/131" за напрямками: Приморсько-Охтарськ – РФ, Чауда – Крим та двома керованими авіаційними ракетами Х-59 з Білгородської обл. – РФ. Як і минулої ночі, значну частину "шахедів" ворог направив об’єктами енергетичної інфраструктури на Дніпропетровщині", — повідомили у Telegram-каналі Повітряних Сил України.

Мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України знищили 9 із 14 ворожих безпілотників. "Шахеди" збивали в межах Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей, уточнили у ВС.

Голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак уточнив, що росіяни знову атакували безпілотниками Криворіжжя. Є "прильоти".

"5 шахедів знищили ПВК "Схід". Втім, сталося і кілька влучань. Виникли дві пожежі. Без світла в районі близько 15 000 осіб. А ще – дві котельні Кривого Рогу, які забезпечують 43 000 абонентів. У місті частково знеструмлено швидкісний трамвай. Також деякі сім’ї залишилися без водопостачання", — повідомив він про наслідки атаки.

Як повідомляв "Телеграф", рано вранці 3 лютого, в результаті атаки безпілотника спалахнув "ЛУКойл-Волгограднафтопереробка" — найбільший виробник нафтопродуктів у Південному федеральному окрузі РФ. Пожежа охопила 300 квадратів.

Теги за темою
війна Дніпропетровська область
Джерело матеріала
loader